Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

У Києві судитимуть шахрая, який ошукав пенсіонера на понад 100 000 гривень

У березні поточного року до поліції Києва звернувся мешканець Голосіївського району із повідомленням про те, що невідомий чоловік скористався його довірою та обманним шляхом заволодів всіма заощадженнями.

На адресу мешкання потерпілого виїхали оперативники та слідчі територіального підрозділу.

Як повідомив тимчасово виконуючий обов’язки начальника слідчого відділення Голосіївського управління поліції Артем Баранов, поліцейські детально вивчили обставини вчинення злочину:
«Зловмисник зателефонував на домашній номер телефону пенсіонера та повідомив про те, що, начебто, його син скоїв автопригоду, у якій постраждала жінка. Для уникнення відповідальності необхідні гроші. 82-річний кияни без вагань та, не перевіряючи інформацію, домовився із шахраєм про зустріч і навіть запросив його до своєї квартири. Зловмисник оцінив свої послуги у 10 тисяч доларів, але у потерпілого не було таких заощаджень, тому він віддав шахраю останнє: тисячу євро та три тисячі доларів США».

У ході проведення оперативно-розшукових заходів встановили особу підозрюваного та згодом його затримали. Ним виявився раніше судимий 29-річний уродженець Сімферополя.

«Ми зібрали достатньо доказів щодо причетності зловмисника до вчинення злочин та повідомили йому про підозру», - додав старший лейтенант поліції.

Наразі досудове розслідування завершено, матеріали кримінального провадження разом з обвинувальним актом скеровані до Голосіївського районного суду для розгляду по суті.

Зловмиснику загрожує покарання у вигляді штрафу від трьох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк від одного до двох років, або обмеження волі на строк до п'яти років, або позбавлення волі на строк до трьох років.

За матеріалами ВК ГУНП у Києві

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Оперативна інформація станом на 06.00 29 березня 2024 року щодо російського вторгнення Розпочалася сімсот шістдесят п’ята доба широко...

За процесуального керівництва Купʼянської окружної прокуратури Харківської області розпочато досудові розслідування за фактами порушення...

За даними слідства, 28 березня близько 15:20 російська армія вкотре обстріляла Херсон.   В зоні ураження снарядів опинилося...

Триває сімсот шістдесят четверта доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафік...

Рішення невідкладного засідання Ради оборони міста Києва щодо забезпечення безпеки в столиці.       &...

X