Перейти до основного вмісту

ВОЄННІ ЗЛОЧИНИ

Люди, перебуваючи на довічному, сильно змінюються, -правозахисник. ВІДЕО

Цілком припустимою вважає роботу довічників у колл-центрах Мінюсту координатор Асоціації українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів Сергій Перникоза.

Про це він заявив у коментарі «Магнолія-ТВ».

«Робота в кол-центрі – цілком припустимий варіант, як на мене. Багато хто, напевне, погодиться. Тому що цікаво поспілкуватися з кимось ззовні», - сказав він.

Водночас правозахисник зауважив, що на цьому шляху багато перепон.

«Але при цьому треба враховувати, що потрібно вносити низку певних правок в правила перебування людей, тому що люди, які обмежені у контактах зі світом, у розмовах по телефону будуть мати таку можливість, як мінімум потрібно вносити зміни в нормативку», - зауважив Перникоза.

За словами правозахисника, довічники, відбуваючи свої терміни, переживають сильні трансформації у своєму житті і стають іншими людьми.

« Люди, які перебувають на довічному, сильно змінюються, деякі з них. Якщо вони колись становили загрозу для суспільства, то через певний час перебування вони вже цієї загрози не становлять. Тому, я думаю, вони можуть цілком адекватно виконувати таку функцію», - підкреслив Перникоза.

Нагадаємо, в інтерв’ю одному з українських видань міністр юстиції Денис Малюська озвучив ідею працевлаштувати довічно ув’язнених, ще й не аби куди, а у call-center Мін’юсту.

Він зазначив, що серед довічників є достатньо компетентні для цієї роботи люди. І працевлаштування допоможе їм мати принаймні якусь зайнятість і приносити користь суспільству і якось відробляти гроші, які на них витрачає держава.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Село Мощун, Київська область. Саме тут, за 30 кілометрів від столиці, весною 2022-го року був зупинений наступ росіян на Київ. Тоді у Мо...

Село Кухарі, Київська область. До війни тут жило понад 600 людей, а після того, як сюди, у перші дні повномасштабного вторгнення, зайшли...

17-го квітня окупанти вдарили по Чернігову трьома Іскандерами. Є багато загиблих та поранених.    Даний матеріал&nbs...

Пан Олександр живе на Київщині в Макарівському районі. Коли почалась війна їх велика родина не квапилася кудись тікати. Люди навіть уяви...

Пані Олеся стоїть на руїнах власного будинку у селищі Мощун на Київщині і не стримуючи сліз розповідає як вже вдруге в житті її звільнил...

X