Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

Майже тисяча хасидів заблокували український КПП на кордоні з Білоруссю. ВІДЕО

На кордоні із Білоруссю сотні хасидів, які продовжують прибувати, фактично паралізували роботу контрольно-пропускного пункт "Нові Яриловичі", що на Чернігівщині. КПП довелося закрити.

Паломники наразі перебувають у нейтральній зоні. Їх скупчилося на кордоні вже близько 1000 осіб. Вони заблокували дорогу, а тому через КПП не можуть проїжджати фури.

Один із паломників намагався незаконно перейти кордон, аби потрапити до Умані. Прикордонники його затримали. Відтепер порушнику на 5 років заборонили в'їзд до України.

Водночас у Держприкордонслужбі запевняють, що ситуація на українсько-білоруському кордоні наразі контрольована. Втім не виключають, що хасиди можуть не полишати спроби прориватися через кордон.

Окрім прикордонників, на пункті за порядком стежить поліцейські та нацгвардійці. Паломників забезпечили продуктами харчування, зокрема кошерною їжею, та питною водою. Прикордонники також перевіряють та супроводжують представників волонтерських та релігійних організацій до хасидів.  

Тим часом в МЗС прокоментували ситуацію, що склалась із хасидами. Україна ставить з розумінням до прохання Ізраїлю пустити до України хасидів, які скупчилися на українсько-білоруському кордоні. Але, як повідомив заступник міністра закордонних справ Євген Єнін в ефірі телеканалу «Україна 24», епідеміологічна ситуація в Україні не дозволяє пропустити паломників.

Єнін вважає, що це питання може вирішуватися лише шляхом перемовин урядів двох держав.

Високопосадовець нагадав, що заборона на в'їзд іноземців до України діятиме до 28 вересня, а МЗС звернулося до Білорусі з проханням не пропускати іноземців, яким Київ заборонив в'їзд.

Нагадаємо, цього року єврейський Новий рік, Рош га-Шана, святкується від 18 до 20 вересня. Щороку до Умані приїздять тисячі хасидів, які вважають своїм обов'язком хоча б раз в житті відвідати могилу свого духовного лідера Цадика Нахмана.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Ми розшукуємо п’ятнадцятирічну Камілу Неронову з Харківщини. Дівчинка мешкала у прикордонному з росією селищі міського типу Козача Лопан...

Ми розшукуємо 13-річного Ваню Горбачевського, який зник у тимчасово окупованому Скадовську 1-го червня 2023-го року. Якщо ви знаєте б...

Службі розшуку дітей вдалося встановити ймовірне місцезнаходження Маргарити Носової. Ще два роки тому про зникнення дівчинки повідоми...

Напередодні, о 20:32, у 12-типоверховому житловому будинку на пр. Перемоги у Харкові сталася пожежа. Горіла одна з квартир на першому по...

До Служби порятунку надійшло повідомлення про те, що на вул. Новій м. Долинська кіт сидить на дереві і не може самостійно спуститися. ...

X