Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

Апеляція Марківа: у Мілані розпочалося чергове судове засідання у справі українця. ФОТО

В італійському Мілані апеляційний суд зібрався на друге засідання щодо апеляції нацгвардійця Віталія Марківа.

Українця в Італії засудили до 24 років ув'язнення за загибель італійського репортера Андреа Рокеллі та його перекладача на Донбасі у 2014 році. Про це повідомляє пресслужба МВС України та Офіс Омбудсмена.

На засідання приїхали Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова та матір нацгвардійця, а також міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

« Віталію, вся країна тримає за тебе кулаки і вірить у твою невинуватість! Чекаємо на тебе вдома!" - вказали у пресслужбі МВС.

Тим часом Омбудсмен Людмила Денісова повідомила, що у залі міланського суду разом з мамою Віталія Марківа. А сам обвинувачений уже в залі суду. Уповноважена оприлюднила світлини із засідання.

Тим часом українська громада в Італії влаштувала акцію на підтримку Віталія Марківа. Близько 40 людей з плакатами та прапорами стоять під будівлею суду, повідомляє «Укрінформ».

Сьогодні суд має вирішити, чи долучати до справи додаткові докази, на яких наполягає сторона захисту. Зокрема, йдеться про нових свідків, яких вдалося виявити і допитати українській стороні, експертні висновки, а також фільм-розслідування «Не в тому місці, не в той час».

Нагадаю, нацгвардійця Віталія Марківа було затримано в Італії влітку 2017 року за обвинуваченням у нібито причетності до загибелі італійського фотокореспондента Андреа Роккеллі та його перекладача - росіянина Андрія Миронова у травні 2014 року у районі Слов’янська Донецької області.

12 липня 2019 року суд Павії засудив українця до 24 років позбавлення волі. Марків відбуває покарання у тюрмі біля Мілана.

Раніше суд оголосив перерву до 1 жовтня щодо розгляду апеляційної скарги у справі Марківа.

У МВС України заявили, що Марківа засудили за злочин, якого він не скоював, і наголосили, що очікують від апеляційного суду Мілана «лише одного можливого вироку - виправдального".

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Вчора ввечері у Миколаєві стався вибух невідомого вибухового пристрою, через що зайнялися автівки. Під час гасіння пожежі відбулась повт...

О 06:28 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу на вулиці Успішна селища міського типу Васильківка Синельниківського ...

Сьогодні о 02:03 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в триповерховому житловому будинку, розташованому на вулиці ...

17-річна Стефанія Тіленіна жила в прийомній родині на Харківщині у селі Лозівське. Коли почалося повномасштабне вторгнення Стефанія разо...

До відділення №4 (м. Зіньків) Полтавського районного управління поліції надійшло повідомлення від мешканців села Дамаска Зіньківської гр...

X