Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

Масштабні пожежі на Луганщині: кількість загиблих зросла до 9-ти. ВІДЕО

Луганщина знову у вогні. Загорілося ще напередодні і ось минула доба, як палають лісові пожежі, які перекинулися на населені пункти. На жаль, є загиблі, повідомляє ДСНС.

Загалом  в області зафіксовано понад 140 загорянь. 82 вдалося загасити, ще 64 - приборкують. До гасіння пожеж залучено майже 2 тисячі фахівців, зокрема рятувальники, поліцейські військовослужбовці, працівники лісгоспів, допомагають і цивільні громадяни. Із сусідніх областей також скерували спецтехніку на підмогу.

Ситуація ускладнюється вітрами з ураганними поривами до 20-ти м/с та тривалою засухою, внаслідок чого вогонь швидко розповсюдився.

Найбільш складна обстановка склалася вздовж лінії розмежування від Станиці-Луганської до Сєверодонецька, де лісові пожежі набули загрозливого характеру для 22 населених пунктів. Всього в ДСНС вказують на 6 основних осередків пожеж, які охопили  понад 9 тис. гектарів.

Так, лісова пожежа, що спалахнула поблизу Трьохізбенки, впритул наблизилася до Сєверодонецька і залишили після себе згарище у майже 9 тис. га. Там задіяли авіацію.

На околицях міста один за одним почали загорятися підприємства:  склад побутової хімії та лакофарбових виробів, завод антисептиків та  хлораторній насосній станції.

Втім наразі розповсюдження вогню в сторону м. Сєверодонецька вдалося зупинити.

На жаль, є жертви. В епіцентрі пожеж загинуло вже 9-ро осіб. В ДСНС повідомляють про 10 госпіталізованих, проте, за даними поліції, їх може бути більше.

Місцева влада спільно з надзвичайниками проводить евакуацію населення. В ДСНС повідомили, що наразі зони лиха покинули щонайменше 120 осіб із 4 сіл. В штабі ООС повідомляють про тисячу евакуйованих.

Роботи проводяться у цілодобовому режимі на усіх 6 основних осередках пожеж.

Координацію дій сил на місці пожежі здійснює штаб з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.

Тим часом, за прогнозами синоптиків, на Луганщині у найближчі дні буде спостерігатися малохмарна тепла погода без опадів  із поривами вітру до 20 м/с.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Луганська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Ми розшукуємо Андрія Панаріна. Хлопець зник у лютому 2023 року і за весь цей час про нього не було жодної звістки. Андрій жив на лівобер...

Вчора ввечері у Миколаєві стався вибух невідомого вибухового пристрою, через що зайнялися автівки. Під час гасіння пожежі відбулась повт...

О 06:28 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу на вулиці Успішна селища міського типу Васильківка Синельниківського ...

Сьогодні о 02:03 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в триповерховому житловому будинку, розташованому на вулиці ...

До Миргородського райвідділу поліції надійшло повідомлення від працівників швидкої допомоги про смерть дитини. Тіло 13-річного хлопчика ...

X