Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

На Луганщині локалізували пожежі: знайдено тіла 11-ти загиблих. ВІДЕО

Для перегляду відео натисніть на зображення

На Луганщині вже 5-ий день поспіль приборкують масштабні пожежі, які, на щастя, почали вщухати.

Нагадаємо, загорілося у прифронтовій зоні ще 30 вересня у декількох місцях, внаслідок чого вогонь запалав у 6-ти осередках.

Найбільш складна обстановка склалася вздовж лінії розмежування на території Станично-Луганського, Новоайдарського, Сєвєродонецького районів, де до зони ураження потрапило 32 населених пункти.

Так як раніше вогонь перекинувся на села, то із зон лиха евакуйовували людей. Силами ДСНС - 150 осіб, поліції - ще понад півтисячі.  

Як повідомили в ДСНС, на ранок 5 жовтня ліквідували 7 осередків займання із 9, один був локалізований, а ще одну лісову пожежу поблизу села Смолянинове поки ще продовжують гасити.

Наразі основні зусилля ДСНС направлені на захист населених пунктів. На щастя, розповсюдження вогню не сталося, потреби в евакуації не було.

Вогонь по собі залишив згарище у понад 20 тисяч гектарів. На місці пожеж працює велика команда із 2,5 тис. осіб – це пожежники, військові, поліцейські, працівники лісгоспів. Задіяно сотні одиниць техніки з різних областей, зокрема авіацію та пожежний потяг.

На жаль, не обійшлося без загиблих та постраждалих.

В ДСНС повідомили, що знайдено тіла 11- загиблих, з яких: 3 людини загинули внаслідок отруєння чадним газом, один – від отриманих опіків, а троє – внаслідок серцевих нападів, решти - причини загибелі встановлюється.

Постраждало 19 осіб (у тому числі 3 співробітника ДСНС). В лікарні знаходяться 18 травмованих.

Тим часом більшість жителів населених пунктів, які зачепила вогнева стихія, залишились без своїх домівок та господарства. Там працюють військові, а поліцейські проводять експертизи, допитують свідків.

За попередніми даними вогонь пошкодив понад тисячу будинків та господарчих будівель. Визнано потерпілими та допитано 365 людей.

Також сьогодні відновив роботу контрольний пункт в’їзду-виїзду «Станиця Луганська», робота якого була призупинена в зв’язку з масштабними пожежами на Луганщині.

За фактом пожеж відкрито 10 кримінальних проваджень. Одна із версій, яку розглядають підпал бойовиками. В Генштабі ООС вже заявляли, що причиною масштабних пожеж можуть бути ворожі збройні провокації із застосуванням трасуючих куль. 

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

20 квітня о 14:00 на пункт зв’язку пожежно-рятувальної частини міста Яремче надійшло повідомлення про те, що на річці Прут в місті Яремч...

О 01:33 надійшло повідомлення про сильний дим у під'їзді у триповерховому житлового будинку у м. Львові на вул. Промислова, 16.  ...

О 21:55 рятувальники отримали повідомлення про пожежу в м. Львові на вул. Замарстинівська, на технічному поверсі десятиповерхового житло...

Небайдужі мешканці повідомили до Служби порятунку «101» про песика, що впав у комунікаційний колодязь на вулиці Павла Полуботка Чечелівс...

21 квітня о 03:04 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про загорання будинку, розташованого на вулиці Українській села Саксаг...

X