Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Поліцейські Вінниччини знешкодили бандитів, які підривали банкомати у кількох областях України. ВІДЕО

Затримання відбулось на території Вінницької та Київської областей силами оперативників та бійців КОРДу.

Зловмисники підозрюються у вчиненні, зокрема, на Вінниччині чотирьох підривів  банкоматів та викраденні близько мільйона гривень.

Слідчі-детективи провели ряд санкціонованих обшуків, у зловмисників вилучено арсенал бойової зброї та інші речові докази.

Впродовж доби під час проведення спецоперації на території Іллінецького та Гайсинського районів Вінниччини та Київської області вінницькі поліцейські затримали чотирьох фігурантів кримінальних проваджень.

За словами начальника ГУНП у Вінницькій області Івана Іщенка, члени злочинного угруповання були озброєні бойовою автоматичною зброєю, використовували гранати, саморобні вибухові пристрої. Зловмисники діяли зухвало та злагоджено, мали чіткий розподіл ролей, на злочини йшли у камуфльованому одязі, ховали обличчя за балаклавами, пересувалися на двох джипах. 

Один з  учасників банди та ймовірно її організатор в минулому служив у добровольчому підрозділі на сході України та мав навики поводження зі зброєю та вибуховими речовинами.

Зловмисники вели розмірений спосіб життя, мали сім’ї та раніше не мали проблем із законом.

У ніч на 5 липня у смт Дашів Іллінецького району в приміщенні магазину зловмисники пошкодили банкомат, здійснивши по ньому близько 150 пострілів з автоматичної зброї  а також  застосували вибуховий пристрій. Після цього злочинці отримали доступ до касет з грошима та викрали близько 1 мільйона гривень.

У липні  члени угруповання  підірвали  банкомат у Гайсині, звідки викрали  22 тисячі гривень.

У серпні та на початку вересня члени групи у такий же спосіб намагалися   викрасти гроші в смт. Теплик та у м. Гайсині. Реалізувати злочинний умисел зловмисникам завадило спрацювання охоронної сигналізації.

Під час проведення санкціонованих обшуків у учасників банди вилучили 2 автомати «Калашникова», споряджені патронами, 10 магазинів до нього,  6 бойових гранат,  пістолет та рушницю з прицілом, 190 патронів до автомата, камуфльований формений одяг та взуття військового зразку, наркотичні речовини, грошові кошти та інші речові докази.

Наразі зловмисники затримані та поміщені до ізолятора тимчасового тримання.

За матеріалами ВК ГУНП у Вінницькій області

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Вінницька

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв в...

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі:  "За минулу добу обстрілів м. Харків не зафіксовано. ...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби противник обстрілював Антонівку, Кізомис,...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій обла...

Розпочалася сімсот дев’яносто друга доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Протягом минулої доби ...

X