Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

Авіакатастрофа на Харківщині: в організації та виконанні польотів були грубі порушення, - урядова комісія

Урядова комісія з розслідування причин катастрофи літака АН-26, яка сталася 25 вересня цього року на Харківщині під Чугуєвом, виявила грубі порушення при виконанні польотних завдань та в організації польотів загалом.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова комісії, віцепрем’єр-міністр Олег Уруський.

Урядовець додав, що відвідав військову частину А4104, де заслухав доповідь голів трьох підкомісій з розслідування авіакатастрофи – авіаційної, льотної та технічної.

За результатами дешифрування бортових самописців вдалося повністю відновити трагічний політ літака Ан-26Ш, а також встановити зміст перемовин, як між членами екіпажу, так і з керівництвом польотів.

"Встановлена технічна причина нештатної роботи лівого двигуна та спрацювання датчика падіння тиску по «ИКМ» (вимірювач крутного моменту). Це сталося в наслідок відмови у роботі одного з блоків системи управління двигуна”, – сказав Уруський.

За словами урядовця, розслідування також засвідчило наявність грубих порушень, як у виконання польотних завдань, так і в організації польотів загалом.

Наразі Урядова комісія з розслідування причин авіакатастрофи продовжує свою роботу.

Тим часом Міністерство оборони України має завершити власне службове розслідування 12 жовтня 2020 року. Після чого матеріали будуть передані до військових комісаріатів і, орієнтовно, після 15 жовтня 2020 року має розпочатися процес виплат компенсацій сім’ям загиблих.

Нагадаємо, літак Ан-26 розбився 25 вересня під час посадки на аеродромі військової частини в рамках планових навчальних польотів. На борту перебувало 27 осіб - 20 курсантів Харківського авіаційного університету та 7 офіцерів-членів екіпажу.

25 з них загинули під час аварії, двох було госпіталізовано. 26 вересня один з курсантів помер в лікарні. Один вижив і перебуває в лікарні з травмами середнього ступеня тяжкості.

6 жовтня у Харкові та Львові відбулась церемонія прощання із загиблими.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

16-річний Данило П'ятницький навчався у словацькому місті Бернолаково. Мама хлопця розповіла, що йому все подобалося за кордоном, він їй...

У Білій Церкві двоє 11-річних хлопчиків грались біля залізниці. За попередньою інформацією, один із них запропонував іншому залізти на д...

14-го квітня 13-річний Максим Півкопа рибалив на річці Сула неподалік села Стара Мусіївка, однак додому не повернувся. У день зникнення ...

Ми розшукуємо п’ятнадцятирічну Дар’ю Мирошниченко з Херсонщини. Дівчинка зникла ще в перший день повномасштабної війни і вже понад два р...

До поліції надійшло повідомлення про те, що на невідомому вибуховому пристрої підірвався автомобіль зі співробітниками РЕМ. Внаслідок ви...

X