Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Активістці, яка звинуватила Шкарлета у плагіатстві, невідомий погрожує зґвалтуванням. ВІДЕО

Активістку, голову ГО «Точка росту, освіти і науки», координаторки антиплагіатної ініціативи «Десергейт» Світлану Благодєтєлєву-Вовк переслідує  невідомий і погрожує зґвалтуванням.

Про це активістка привселюдно заявила 7 жовтня під час пресконференції.

За її словами, невідомий чоловік ще на початку літа почав їй писати у Facebook та на пошту, а згодом і в інші соцмережі.

 «5-го, 11-го, 12-го, 22-го та 29-го серпня мені надсилалися повідомлення з різних акаунтів в телеграмі, я постійно блокувала, які містили погрози зґвалтувань та описи порнофантазії за моєю участі. Все це викладалося насильницькою лексикою. Крім того, в цих повідомленнях були фотографії мого будинку, під’їзду і 29 серпня було повідомлення з фотографією мене особисто. Тобто переслідувач знає, де я живу, який спосіб життя веду, слідкує за мною, фотографує, знаходиться на відстані витягнутої руки», - заявила діячка .

Згодом, за словами активістки, переслідувач почав залишати непристойні записки вже безпосередньо у дверях її помешкання, що дуже налякало жінку, і на початку вересня вона звернулася у поліцію.

Діячка поскаржилася, що спочатку її заяву зареєстрували як звичайне звернення громадян, а листи з погрозами назвали «романтичними записками».

Після надання багатьох доказів та свідчень врешті-решт поліція тільки зараз розпочала кримінальне провадження. За фактом порушення недоторканності приватного життя громадської діячки розпочато розслідування. Зловмиснику загрожує до 3-ох років обмеження волі.

Правоохоронці встановили, що невідомі стежать за заявницею, надсилають електронні повідомлення з погрозами та залишають записки біля вхідних дверей за її місцем проживання.

Поліцейські вивчають відеозаписи камер спостереження, встановлюють та опитують свідків події та проводять інші слідчі дії.

Нагадаємо також, що за дивним збігом обставин 11 вересня 2020-го Комітет етики Національного агентства з питань забезпечення якості вищої освіти(НАЗЯВО) виявив плагіат у роботах тимчасового виконувача обов’язків міністра освіти і науки Сергія Шкарлета. У свою чергу, сам високопосадовець просить суд визнати дії НАЗЯВО протиправними.

Більше подробиць дивіться у випуску новин на телеканалі "ЧП.INFO" о 19:00.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Триває сімсот дев’яносто друга доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафіксо...

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв в...

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі:  "За минулу добу обстрілів м. Харків не зафіксовано. ...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби противник обстрілював Антонівку, Кізомис,...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій обла...

X