Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

Активісти вночі із фаєрами пікетували столичний «Гулівер» через прапор ЛГБТ. ВІДЕО

Проекція на відомий хмарочос у кольорах веселки в Києві обурив Національний корпус.

Вже кілька днів поспіль щовечора столичний торговельно-розважальний центр "Гулівер" майорить кольорами ЛГБТ, при цьому з’являється слоган «Бути різними добре разом».

Вночі активісти зібралися на акцію протесту під стінами столичного ТРЦ. Пікетувальники вигукували «Україна понад усе» і вимагали прибрати символіку сексуальних меншин.

Активісти стверджують, що прапор зявився відносно нещодавно, якраз, коли вся Україна сумувала за загиблими в авіакатастрофі під Чугуєвом і звинуватили адміністрацію ТРЦ, що ті, не популяризують патріотизм і українських воїнів.

Націоналісти підкреслили, що акція носить виключно мирний характер, мета якої нагадати їм, що «орієнтація не важливіша за людське життя. Акція традиційно завершилася запалюванням фаєрів.

У самому ж «Гулівері» прокоментували, що проекцію прибрати не можуть, бо за флешмоб вже заплачено, та й не бачать вони у кольорах веселки нічого крамольного.

А  піар-директорка «Гуліверу» Тетяна Атаджанова  заявила, що те, що прапор ЛГБТ з'явився на будівлі після авіакатастрофи в Чугуєві, - це збіг. До того ж, вона запевнила, що ТРЦУ приділяє увагу і воїнам. А у проекції веселки нема ніяких закликів.

Як повідомляється на офіційній сторінці Kyivpride в Instagram, «Гулівер» протягом тижня світитиметься прайд-прапором на честь «Прайд-Місяця 2020» у Києві.

"Щовечора з 5 по 11 жовтня о 18:30 та до 22:00 кожні 5 хвилин український Емпайр-Стейт-Білдінг протягом 20 секунд транслюватиме прайд-прапор разом зі слоганом «Київ-Прайд 2020» «Бути різними добре разом», аби привернути увагу суспільства до теми видимості та прийняття ЛГБТ", - йдеться в повідомленні.

Акція приурочена тижню, що завершиться Всесвітнім днем камінг-ауту – днем сміливості заявити про свою сексуальну орієнтацію та гендерну ідентичність.

В «Київпрайді» нагадали, що прайд-прапор – символ гордості, сили голосу та прийняття людей такими, якими вони народилися.

«Сподіваємося, вид райдужного стягу ще раз нагадає киянам та киянкам: у любові немає меж», - зазначили у «Київпрайді»

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Ми розшукуємо Андрія Панаріна. Хлопець зник у лютому 2023 року і за весь цей час про нього не було жодної звістки. Андрій жив на лівобер...

Вчора ввечері у Миколаєві стався вибух невідомого вибухового пристрою, через що зайнялися автівки. Під час гасіння пожежі відбулась повт...

О 06:28 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу на вулиці Успішна селища міського типу Васильківка Синельниківського ...

Сьогодні о 02:03 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в триповерховому житловому будинку, розташованому на вулиці ...

До Миргородського райвідділу поліції надійшло повідомлення від працівників швидкої допомоги про смерть дитини. Тіло 13-річного хлопчика ...

X