Перейти до основного вмісту

ДТП

На Рівненщині судитимуть водія, який на смерть збив маленьку дівчинку. ФОТО

Слідчий слідчого управління скерував до суду з обвинувальним актом кримінальне провадження за фактом смертельної автопригоди, яка сталася 31 липня близько 21 години у місті Здолбунів.

У ході досудового розслідування поліцейські встановили, що на вулиці Заводській районного центру 30-річний місцевий житель, водій автомобіля «BMW 530» на іноземній реєстрації, допустив наїзд на 12-річну здолбунівчанку.

Дівчинка їхала велосипедом у попутному напрямку та почала повертати ліворуч.

Оскільки водій відповідно до експертизи рухався зі швидкістю понад 100 км/год при допустимих 50 км/год, уникнути наїзду не вдалося. Від отриманих травм дівчинка померла в кареті «швидкої» дорогою у лікарню.

Крім того, згідно з результатами експертиз кермувальник перебував у стані алкогольного сп’яніння. Також у його крові виявили й метамфетамін.

На момент ДТП у салоні також знаходилася 28-річна жителька Здолбунова, результати освідування якої показали наявність наркотичних речовин.

У рамках кримінального провадження слідчі затримали 30-річного керманича. Йому повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 2 статті 286 Кримінального кодексу України.

Також Рівненський міський суд задовольнив клопотання слідчого та обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, де він перебуває і досі.

Слідчим було зібрано достатньо доказів для доведення вини 30-річного підозрюваного, тож кримінальне провадження скерували до суду з обвинувальним актом.

Чоловік шкодує про скоєне та щиро розкаюється. Відповідно до санкції статті йому може загрожувати позбавлення волі строком від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Як встановили поліцейські, 30-річний здолбунівчанин і раніше притягався до кримінальної відповідальності: у 2012 році за вчинення крадіжки, у 2014 році — за злочини, пов’язані з незаконним обігом наркотиків, за що відбував покарання з іспитовим строком. Наразі судимість у нього погашена.

За матеріалами ВК ГУНП у Рівненській області

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Рівненська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Аварія сталася на перехресті вулиць Гвардійців-Широнінців та Героїв Праці. За адресою зіштовхнулися автомобіль «Scania» під керування...

Автопригода сталася на автодорозі сполученням Одеса – Білгород-Дністровський – Монаші поблизу села Молодіжне. За попередньою інформац...

Інформацію про автопригоду правоохоронці отримали напередодні, близько 14:00. Попередньо встановлено, що керманич автомобіля «BMW», 1999...

Автотроща сталася на 186 км автодороги Виступовичі - Житомир - Могилів-Подільський, поблизу селища Гуйви. Попередньо, відбулося зіткн...

Співробітники відділення № 2 (м. Кіцмань) Чернівецького РУП зібрали доказову базу провини 39-річної кермувальниці автомобіля «Skoda Octa...

X