Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

З місця події: у Києві відбулися сутички активістів з поліцією біля Шевченківського суду. ВІДЕО

Для перегляду відео натисніть на зображення

Для перегляду відео натисніть на зображення

Фаєрами, петардами та сутичками з поліцією завершилося обрання запобіжного заходу підозрюваним у справі Шеремета під стінами Шевченківського суду.

За перебігом подій стежила знімальна група «Магнолії-ТВ».

Оскільки 23 жовтня у підозрюваного Андрія Антоненка спливав термін тримання під вартою, люди сподівалися на те, що сьогодні його змінять, наприклад на домашній арешт.

На підтримку затриманих у справі вбивства Шеремета під стінами суду зібралося чимало активістів, які влаштували спочатку мирну акцію.

Судове засідання тривало з 12-ої дня. Зміну запобіжного заходу для Антоненка, також відомого як "Ріфмастер" суд присяжних розглядав у Шевченківському райсуді Києва понад 8 годин

Втім Андрія Антоненка, якого обвинувачують у причетності до вбивства Павла Шеремета, залишили в СІЗО до 19 грудня включно.

Також суд дещо посилив запобіжні заходи і іншим підозрюваним у справі. Юлія Кузьменко і надалі має залишатися під цілодобовим домашнім арештом, та ще й одягнути електронний браслет, а Яна Дугарь – під особистим зобов'язанням.

Коли оголосили вирок – залишити Антоненка під вартою – під судом почалися доволі жорсткі сутички активістів і правоохоронців.

У поліції розповіли, що у їхній бік летіли петарди, деякі палили і кидали фаєри, каміння та палиці у бік правоохоронців. Натомість люди розповідали, що правоохоронці жорстко затримували протестувальників і застосовували сльозогінний газ.

Далі люди заблокували два виїзди з Шевченківського суду для того, щоб не дати виїхати автозаку з Андрієм Антоненком. Під час цього до головного виїзду почали стягувати силовиків.

Аби забезпечити проїзд службового транспорту правоохоронці жорстко відтіснили блокувальників та зробили коридор для проїзду спецавтомобіля.

Відомо, що є постраждалі і затримані. Деяких забрала швидка.

Тим часом відкрито кримінальне провадження про втручання у роботу поліції.

Після цього обурені люди вирушили до будинку генеральної прокурорки Ірини Венедіктової у київській Конча-Заспі, де вони продовжили акцію протесту і вимагали відставки посадовиці.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

16-річний Данило П'ятницький навчався у словацькому місті Бернолаково. Мама хлопця розповіла, що йому все подобалося за кордоном, він їй...

У Білій Церкві двоє 11-річних хлопчиків грались біля залізниці. За попередньою інформацією, один із них запропонував іншому залізти на д...

14-го квітня 13-річний Максим Півкопа рибалив на річці Сула неподалік села Стара Мусіївка, однак додому не повернувся. У день зникнення ...

Ми розшукуємо п’ятнадцятирічну Дар’ю Мирошниченко з Херсонщини. Дівчинка зникла ще в перший день повномасштабної війни і вже понад два р...

До поліції надійшло повідомлення про те, що на невідомому вибуховому пристрої підірвався автомобіль зі співробітниками РЕМ. Внаслідок ви...

X