Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

У харківському СІЗО викриті злодюги, які вимагали у в’язнів гроші у так "званий" общак. ФОТО

У поле зору зловмисників потрапляли особи, котрі знаходяться під слідством за розповсюдження наркотиків. Погрозами та побиттям вони змушували їх платити «данину» до так званого «общака».

Злочинну діяльність угруповання ліквідували оперативники управління стратегічних розслідувань та слідчі слідчого управління обласного главку. Поліцейські встановили не лише організаторів та учасників групи, а й осіб, які «цікавили» зловмисників.

До складу угруповання входило четверо осіб віком від 24-х до 31-го року. Один із учасників неодноразово був засуджений за скоєння майнових злочинів, ще двоє наразі перебувають під слідством за вбивство, розбій, шахрайство та знаходяться у Харківському СІЗО. Організатор - 26-річний арештований. Зловмисники обкладали «даниною» лише тих ув’язнених, які займалися розповсюдженням наркотиків.

Щоби змусити потерпілих сплачувати до так званого «общака» гроші, їм погрожували побиттям, а потім застосовували фізичне насильство. Кошти перераховували на картку співмешканки брата організатора угруповання.

За результатами проведених заходів поліцейські задокументували факт вимагання з ув’язненого 6 000 доларів США. Згодом суму «данини» зменшили до 3000. При цьому процес вимагання супроводжувався погрозами фізичної розправи.

Побоюючись за життя та здоров’я потерпілого, його близькі перерахували на вказаний зловмисниками картковий рахунок 15 тисяч гривень.

Оперативники та слідчі за місцем проживання одного із фігурантів вилучили банківські карти, на які систематично перераховувалися кошти та мобільні телефони. 

Крім того, спільно з працівниками відділу оперативно-розшукової роботи Північно-Східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та оперативним відділом державної установи "Харківський слідчий ізолятор" провели огляди камер, в яких утримувалися організатор та ще один учасник угруповання. Правоохоронці вилучили мобільні телефони, які вони сховали у продукти харчування.

Наразі організатору повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України.

Правова кваліфікація діям ще двох учасників буде надана після проведення процесуальних дій.

За матеріалами ВК ГУНП у Харківській області

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Харківська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Триває сімсот шістдесят четверта доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафік...

Рішення невідкладного засідання Ради оборони міста Києва щодо забезпечення безпеки в столиці.       &...

"00:15 здійснено обстріл БПЛА «Шахед» Київського району м. Харків. Пошкоджені обʼєкти цивільної інфраструктури: ресторан, магазин, офісн...

Про це голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив у телеграм-каналі: "На початку ночі з літаків Ту-22М3, які вийшли на пускові рубежі н...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупан...

X