Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

Де Зеленський візьме десятки тисяч соціологів для своїх 5 запитань до народу? – Чорновіл. ВІДЕО

Для всенародного опитування українців, яке планує провести у день виборів президент Володимир Зеленський і поставити свої 5 запитань, потрібно десятки тисяч соціологів.

У цьому переконаний народний депутат 4 скликань, політичний аналітик Тарас Чорновіл. Про це він повідомив в ефірі ток-шоу «Відкритим текстом» на телеканалі ЧП.INFO.

Політик наголосив, що до виборів залишилося зовсім мало часу, а  президент не повідомив, із якою компанією, що проводить соціологічні опитування, укладено договір. А це справа не легка.

«Скажіть мені будь ласка, яка в нас соціологічна компанія має не 200 опитувачів, які працюють на 200-т дільницях по екзитполах, а 36 тисяч працівників, яких вони можуть виставити? Причому виставити за 2 дні? Зараз ще ні з ким нічого не підписано, наскільки я розумію. Ні одна не має. Це 36 тисяч одномоментно. Їх має бути двоє-троє чоловік, плюс обрахунок», - зауважив Чорновіл.

Мало того, на думку політексперта, для того, щоб потім порахувати результати всенародного опитування, потрібна, або величезна команда соціологів, або дуже багато часу.  

«Яка  соціологічна компанія, спроможна порахувати? Вони ледве справляються, щоб швидко за лічені години видати кінцевий рахунок по екзитполу після закриття дільниць. За 2 години вони встигають порахувати 2 тисячі бюлетенів. Яка компанія у нас спроможна порахувати 12-15 мільйонів бюлетенів із 5 пунктів? Скільки часу потрібно для соціологічної компанії, ну років сто, може, 200. А з цією справою справляється півмільйона членів комісій всіх рівнів», - відзначив Тарас Чорновіл.

Нагадаємо, раніше Зеленський заявив, що в день місцевих виборів, 25 жовтня, поставить виборцям 5 питань, аби зробити так, як вони вирішать: чи варто ввести довічне ув'язнення за корупцію в особливо великих масштабах; чи варто ввести на Донбасі вільну економічну зону; чи варто скоротити парламент до 300 депутатів; чи варто легалізувати медичний канабіс для зменшення болю тяжкохворих; чи варто порушити на міжнародному рівні питання виконання зобов'язань за Будапештським меморандумом.

Офіс президента підтвердив, що це опитування не матиме юридичних наслідків.

До слова, у «Слузі народу» пообіцяли, що члени партії, кандидати в депутати місцевих рад від партії та їхні представники не будуть задіяні для проведення опитування і спілкування безпосередньо із громадянами в день проведення виборів.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

 15-річна Діана Кобзар, 17-річний Вітя Азаров та 15-річна Ангеліна Фадєєва – усі вони зникли на тимчасово окупованих територіях Хер...

Ми розшукуємо п’ятнадцятирічну Камілу Неронову з Харківщини. Дівчинка мешкала у прикордонному з росією селищі міського типу Козача Лопан...

Ми розшукуємо 13-річного Ваню Горбачевського, який зник у тимчасово окупованому Скадовську 1-го червня 2023-го року. Якщо ви знаєте б...

Службі розшуку дітей вдалося встановити ймовірне місцезнаходження Маргарити Носової. Ще два роки тому про зникнення дівчинки повідоми...

Напередодні, о 20:32, у 12-типоверховому житловому будинку на пр. Перемоги у Харкові сталася пожежа. Горіла одна з квартир на першому по...

X