Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Хочу допомогти людям, які постраждали: винуватцю смертельної ДТП на Майдані обрали запобіжний захід. ФОТО

Сьогодні Шевченківський районний суд столиці обрав водієві, який вчинив моторошну смертельну автопригоду на Майдані Незалежності запобіжний захід.

Найближчі 2 місяці 66-річний керманич іномарки знаходитиметься під цілодобовим домашнім арештом і носитиме електронний браслет, повідомляє поліція Києва.

До суду підозрюваного, Юрія Назаренка, доправили на швидкій у супроводі правоохоронців та медиків. Він був при тямі, але казав, що почувається погано, передає «Суспільне».

Під час засідання Назаренко розповів, що перед тим, як сісти за кермо, почувався добре. Їхав від кардіоцентру до Михайлівської , йому стало зле лише тоді, коли він почав повертати на Хрещатик.

Підозрюваний розповів, що має водійський стаж з 1977 року і раніше ніколи не втрачав свідомість за кермом.

Свідком підозрюваного був лікар, який розповів, що у його пацієнта був інсульт, 19 жовтня його прооперували, а потім був реабілітаційний період. Чоловіка виписали 26 жовтня, а 30 жовтня він повторно приїздив на огляд.

Захист підозрюваного розповів, що Назаренко проживає один, його дружина померла від раку, а донька з ним не спілкується.

Лікар зазначив, що стан пацієнта після реабілітації був нормальний, і особливих заборон на керування автомобіля не було, а водій сам має вирішити чи здатний він керувати автівкою.

За словами свідка, водій оговтався лише після того, як вже сталася аварія.

"Я пам'ятаю тільки Стеллу, а потім більше нічого. Мені байдуже моє здоров'я, я хочу тільки допомогти тим людям, які постраждали. Я не ображаюсь на людей, які мене навіть били, думали, що я п'яний. Вибачте."

Захист підозрюваного наголосив на тому, що Назаренку шкода, він усвідомлює свою провину та готовий усе компенсувати постраждалим.

Як повідомляла "Магнолія-ТВ",  трагедія сталася напередодні на вулиці Хрещатик. Водій на Land Rover некеровано виїхав на Майдан Незалежності, пролетів пішохідною зоною і влетів у натовп людей і протаранив 5 авто.

Внаслідок ДТП 2 жінки загинуло на місці події та четверо отримали травми.

Того ж дня керманича затримали та повідомили про підозру. Чоловіку інкримінують порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель кількох осіб. Йому загрожує від 5-ти до 10-ти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3-ох років.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Про це голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив у телеграм-каналі: "Російські терористи продовжують ракетний терор Одещини. З самого ...

У ніч на 20 квітня 2024 року російські окупанти атакували Україну трьома балістичними ракетами «Іскандер-М», двома зенітними керованими ...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій област...

Про це голова Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомив у телеграм-каналі: "У ніч на 20 квітня силами та засобами протиповітряної оборо...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби противник обстрілював Наддніпрянське, Зел...

X