Перейти до основного вмісту

ВОЄННІ ЗЛОЧИНИ

У російській тюрмі побили українського політв’язня, - Денісова

У Росії у Тверській області співробітник виправної колонії бив та знущався із українського політв'язня Олександра Шумкова. Таку інформацію оприлюднила у своєму Telegram-каналі Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова.

"Повідомлення від рідних щодо завдання тілесних ушкоджень українському політв’язню Олександру Шумкову викликало тривогу та занепокоєння за його життя. Наразі обставини при яких співробітник ФКУ ВК4 УФСВП РФ по Тверській області наніс фізичну та психологічну шкоду життю та здоров’ю Олександру – невідомі. Таке поводження працівників установи виконання покарань є нічим іншим, як катуванням та жорстоким поводженням з в’язнями, що є грубим порушенням статті 3 Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод", - зазначила посадовиця.

Вона звернулася до Уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової з вимогою вжити термінових заходів реагування, а саме: припинити катування громадянина України, провести ретельне розслідування обставин кричущого порушення прав на життя та особисту безпеку, а також забезпечити надання відповідної медичної допомоги.

"Прошу представників міжнародних правозахисних організацій відреагувати на грубе порушення прав незаконно утримуваного на території РФ громадянина України Олександра Шумкова та у межах своїх повноважень сприяти особистій безпеці та безперешкодному поверненню нашого співгромадянина в Україну по закінченню терміну ув’язнення", - підсумували в Офісі Омбудсмена.

Нагадаємо, раніше Денісова відзначала, що Шумков входить до списку тих, хто має критичний психологічний і фізичний стан.

Зазначимо, що за словами омбудсмена, правоохоронці РФ неодноразово погрожували незаконно засудженому українцю Шумкову вбивством.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Село Мощун, Київська область. Саме тут, за 30 кілометрів від столиці, весною 2022-го року був зупинений наступ росіян на Київ. Тоді у Мо...

Село Кухарі, Київська область. До війни тут жило понад 600 людей, а після того, як сюди, у перші дні повномасштабного вторгнення, зайшли...

17-го квітня окупанти вдарили по Чернігову трьома Іскандерами. Є багато загиблих та поранених.    Даний матеріал&nbs...

Пан Олександр живе на Київщині в Макарівському районі. Коли почалась війна їх велика родина не квапилася кудись тікати. Люди навіть уяви...

Пані Олеся стоїть на руїнах власного будинку у селищі Мощун на Київщині і не стримуючи сліз розповідає як вже вдруге в житті її звільнил...

X