Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

З місця події: під Радою мітингують «євробляхери» і ФОПи, рух по Грушевського заблоковано. ВІДЕО. ОНОВЛЕНО.

Для перегляду відео натисніть на зображення

Під Верховною Радою України сьогодні дуже багатолюдно. Із самого ранку на площі Конституції зібралися на акцію протесту власники автівок на єврономерах та ФОПи. У гущі подій побувала і знімальна група "Магнолії-ТВ".

Вулиця Грушевського перекрита автомобілями на «євробляхах». Рух обмежено у всьому урядовому кварталі: від Європейської площі до Арсенальної площі.

Демонстранти вишукувалися біля входів до Верховної Ради, де проходить сьогодні пленарне засідання. Вони вимагають, доступного розмитнення.

Водночас у столиці проходить ще один мітинг малих та середніх підприємців #Save ФОП. Вони вимагають прийняти законопроєкти №3853-1(2), №3993, які спрямовані на захист спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності – тобто скасувати касові апарати, на відміну від крупних підприємців, які, навпаки, проти такого скасування.  

Як розповіла «Магнолії-ТВ» підприємець Оксана із Харкова, вони приїхали відстояти свої права, вони нічого не просять у влади, окрім можливості працювати і сплачувати податки.

Тим часом одному з учасників мітингу стало зле. Про це повідомляє пресслужба поліції Києва.

Нацгвардійці та поліцейські, які забезпечують там публічну безпеку та порядок, надали чоловіку першу домедичну допомогу до приїзду лікарів.

"Євробляхери" приїхали у столицю із усієї України вимагати від Ради прийняття закону №3704. Вони вже облаштували польову кухню – планують провести під Радою не одну годину.

Після кількагодинного мітингу під Радою колона «АвтоЄвроСили» попрямувала до Офісу Президента.

Нагадаємо, у  листопаді 2018 року Рада внесла зміни до Митного кодексу. Вони передбачають значне підвищення штрафів за незаконне використання автомобіля на іноземній реєстрації від 8,5 тисячі гривень до 170 тисяч гривень.

Власники "євроблях" регулярно протестують проти розмитнення. Тому штрафи за ввезення таких автомобілів відтерміновували вже кілька разів. Наразі вони досі не діють.

У проблематиці розбиралися наші журналісти. Більше подробиць дивіться у  блоці новин на телеканалі «ЧП.INFO» о 19:00.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Розкажіть дитині, до кого вона може звернутись у разі необхідності. Звісно, в ідальному варіанті це можете бути ви. Саме до вас вона має...

П’ятнадцятирічний Дмитро Батіков, дванадцятирічний Георгій Чупір та сімнадцятирічний Василь Лебеденко. Усі ці хлопці зникли на тимчасово...

01 травня о 00:36 до Служби порятунку надійшло повідомлення про пожежу на Харківському шосе. Загоряння сталося в квартирі на 5 повер...

На Львівщині було зафіксовано перших два випадки укусу змій. Зокрема, в реанімаційне відділення Яворівської центральної лікарні посту...

Напередодні, о 19:55 від, представників національної поліції до Служби порятунку  надійшло повідомлення про те, що в квартирі багат...

X