Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

Активісти принесли квиток до Ростова голові КСУ, де сьогодні розглядають мовний закон. ФОТО

Під стінами Конституційного Суду, який сьогодні розглядає мовний закон на відповідність Конституції,  люди зібралися із самого ранку на акцію протесту.

Слухання щодо закону про мову відбувається у КСУ в закритому режимі.

Подання До КСУ внесли народні депутати минулого скликання від "Опоблоку". Нині більшість з них представляють "Опозиційну платформу за життя".

Активісти побоюються, що закон про мову визнають не конституційним.

На акцію принесли символічний квиток для голови суду Олександра Тупицького, пише «5 канал». На ньому вказали маршрут - від Києва до російського Ростова-на-Дону. Адже саме туди майже сім років тому втік Віктор Янукович. За час президентства саме він призначив Олександра Тупицького на посаду. Квиток пікетувальники причепили на паркан біля будівлі КСУ.

А тим часом голова Конституційного суду Олександр Тупицький заспокоїв, що не бачить проблем в розгляді КСУ конституційності закону про функціонування української мови.

Про це він сказав на брифінгу.

«Скажу одне, щоб люди почули: напевно, важко уявити, що у неконституційний спосіб Конституційний Суд буде проти народу України, а не буде старатися покращити питання національності, культури, мови українського народу. Для розуміння скажу: нема там особливих проблем», - заявив Тупицький.

Він додав, що є питання щодо мовних прав нацменшин, однак, за його словами, парламентарії «краще за нього» знають, що на черзі ухвалення «ще одного закону, який взагалі має врегулювати це питання».

Голова КСУ також поінформував, що сьогодні почалися консультації з іноземними партнерами всередині країни, з парламентаріями, з Офісом президента.

«Я сподіваюсь, що ми врегулюємо це дипломатичним шляхом, зробимо свої висновки і надалі будемо проводити правові міжнародні експертизи», - спрогнозував голова КСУ.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Ми розшукуємо Андрія Панаріна. Хлопець зник у лютому 2023 року і за весь цей час про нього не було жодної звістки. Андрій жив на лівобер...

Вчора ввечері у Миколаєві стався вибух невідомого вибухового пристрою, через що зайнялися автівки. Під час гасіння пожежі відбулась повт...

О 06:28 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу на вулиці Успішна селища міського типу Васильківка Синельниківського ...

Сьогодні о 02:03 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в триповерховому житловому будинку, розташованому на вулиці ...

17-річна Стефанія Тіленіна жила в прийомній родині на Харківщині у селі Лозівське. Коли почалося повномасштабне вторгнення Стефанія разо...

X