Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

Після страшної ДТП у Харкові в МВС розповіли про перевірки вишів з іноземними студентами

У МВС пообіцяли навести лад із навчанням іноземних студентів. В уряді давно вважають, що деякі іноземці купують дипломи, а замість навчання хочуть "весело провести час".

Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко.

"Стало відомо від ряду іноземних послів, що до України студенти з їхніх країн їдуть часто не стільки вчитися, а скільки купити диплом і весело провести час", — сказав він.

За його словами, наслідком «веселого проведення часу» стала страшна ДТП у Харкові 7 листопада, у якій іноземець із Ємену, Хенді Алі збив на острівці безпеки 4-ох людей. Двоє з них нині знаходяться у важкому стані.

" Цей іноземний "студент" в 2016 році отримав тимчасове право на проживання в Україні на підставі того, що був зарахований на навчання до Харківського національного університету Повітряних сил імені Кожедуба. Тільки я припускаю, що займався він тут зовсім не навчанням", - зазначив Геращенко.

Заступник міністра внутрішніх справ розповів, що 22-річний  хлопець вже не вперше потрапляє до рук поліції. Цього ж року він напав на дівчину із ножем, але вийшов під заставу в 105 тисяч гривень і після цього скоїв страшну ДТП.

Міністерство внутрішніх справ, Міграційна та Прикордонна служби вже почали перевірки вишів, де навчаються іноземні студенти. При відсутності таких студентів в аудиторіях під час залікових тижнів будуть анулювати право перебування в Україні.

За слова Геращенка, перевірки іноземних студентів вже почалися в Національному медичному університеті імені Богомольця, філіях Донецького національного медичного університету в Маріуполі і Кропивницькому, Харківському національному університеті ім. В. Н. Каразіна.

Результати обіцяють перевірок оприлюднити.

Крім того, Міністерству освіти і Мінцифри доручено в термін до 1 червня 2021 роки запустити прозору електронну систему реєстрації та отримання дозволу на навчання для іноземних студентів, яка б дозволила перевіряти в режимі онлайн факт їх перебування в Україні і вимагати від вишів, які взяли їх на навчання, дотримуватись стандартів якості освіти.

До слова, станом на 1 вересня 2020 року в Україні перебувають 80 430 іноземних студентів з 158 країн.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

20 квітня о 14:00 на пункт зв’язку пожежно-рятувальної частини міста Яремче надійшло повідомлення про те, що на річці Прут в місті Яремч...

О 01:33 надійшло повідомлення про сильний дим у під'їзді у триповерховому житлового будинку у м. Львові на вул. Промислова, 16.  ...

О 21:55 рятувальники отримали повідомлення про пожежу в м. Львові на вул. Замарстинівська, на технічному поверсі десятиповерхового житло...

Небайдужі мешканці повідомили до Служби порятунку «101» про песика, що впав у комунікаційний колодязь на вулиці Павла Полуботка Чечелівс...

21 квітня о 03:04 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про загорання будинку, розташованого на вулиці Українській села Саксаг...

X