Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

Уряд запровадив в Україні карантин "вихідного дня". ВІДЕО

Не зважаючи на протести середнього і малого бізнесу, уряд таки запровадив в Україні карантин «вихідного дня».

Рішення ухвалили сьогодні на засіданні Кабміну для боротьби зі стрімким поширенням COVID-19. Воно почне діяти від 14 листопада.

"Економіка країни не витримає повного локдауну. Саме тому уряд та МОЗ разом з епідеміологами, аналітиками, представниками бізнесу почали шукати збалансований варіант додаткових карантинних обмежень. Міністерство охорони здоров'я розробило зміни до постанови №641, які передбачають введення, так званого, карантину вихідного дня" , - сказав прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Відтак, на вихідних заборонятимуть працювати розважальним закладам, ресторанам, кафе, спортзалам та непродуктовим магазинам, ТРЦ, а також проводити культурні заходи.

«Це означає, що у вихідні дні — з 00 годин суботи до 00 понеділка — працюватимуть виключно продуктові магазини, аптеки, транспорт, ветеринарні аптеки, автозаправні станції, решта — ресторани, кафе або інші заклади харчування - виключно «на виніс». Що стосується ТРЦ, інших магазинів, ми рекомендуємо, щоб вони були зачинені”, - сказав міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

"Повна заборона проведення дискотек, роботи розважальних закладів, нічних клубів, діяльності закладів громадського харчування (ресторанів, барів, закусочних, буфетів) по організації дозвілля. Тобто, ми забороняємо ту діяльність в закладах харчування, (пов'язану з) організацією дозвілля ", - зазначив Степанов.

Водночас, як повідомили в Мінінфраструктурі, на час карантину "вихідного дня" робота транспорту, зокрема громадського, не буде зупинятися.

"Автотранспорт, в тому числі маршрутні таксі, тролейбуси, трамваї і залізниця будуть перевозити пасажирів у кількості місць для сидіння. Це стосується міського, приміського, міжміського, внутрішньообласного і міжобласного сполучення. Внутрішні авіаперевезення будуть здійснюватися без обмежень ", - прокоментував ситуацію міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Також кінотеатри та театри не можуть приймати відвідувачів в кількості, що перевищує 50% глядацьких місць. Забороняється також діяльність спортивних залів, фітнес-центрів, які не забезпечують можливість обмежити кількість відвідувачів в залі з розрахунку 1 людина на 20 кв. м приміщення.

Варто зазначити, що проти карантину вихідного дня виступали середні та малі підприємці. Низка акцій протесту прокотилися  у містах України. Під Кабміном мітингували бізнесмени і сьогодні. Люди бояться втрати роботу.

Водночас Шмигаль зазначив, що уряд готовий підставити плече, щоб підтримати підприємців під час посиленого карантину вихідного дня.

З його слів, буде відновлено і розширено програми по компенсації частини зарплат працівників у зв'язку з простоєм виробництва, виплат на дітей для сімей фізичних осіб-підприємців, запроваджено спрощений механізм реалізації форс-мажорних обставин, також працює програма "кредити 5-7-9".

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

16-річний Данило П'ятницький навчався у словацькому місті Бернолаково. Мама хлопця розповіла, що йому все подобалося за кордоном, він їй...

У Білій Церкві двоє 11-річних хлопчиків грались біля залізниці. За попередньою інформацією, один із них запропонував іншому залізти на д...

14-го квітня 13-річний Максим Півкопа рибалив на річці Сула неподалік села Стара Мусіївка, однак додому не повернувся. У день зникнення ...

Ми розшукуємо п’ятнадцятирічну Дар’ю Мирошниченко з Херсонщини. Дівчинка зникла ще в перший день повномасштабної війни і вже понад два р...

До поліції надійшло повідомлення про те, що на невідомому вибуховому пристрої підірвався автомобіль зі співробітниками РЕМ. Внаслідок ви...

X