Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Поліція розслідує смерть дружини ексміністра охорони здоров'я у приватній клініці Києва

Поліція Києва розпочала кримінальне провадження через смерть в приватній клініці дружини колишнього міністра охорони здоров'я Олександра Квіташвілі Анастасії Островської.

Про це повідомляє поліція Києва.

До правоохоронців  із заявою звернувся сам чоловік покійної, який повідомив про те, що після проведення хірургічної операції в одній з лікарень померла його дружина.

Він додав, що можлива причина смерті - неналежне виконання професійних обов'язків медичними працівниками.

За даними джерел Chas News, Островській робили планову операцію на жовчному міхурі. Процедура мала бути не найскладнішою, до того ж робили її лапароскопічним способом, без розрізу. Під час хірургічного втручання нібито пошкодили судини. Потім жінка перенесла ще 4 операції в кількох клініках, під час останньої вона померла.

Як написала сестра покійної Вероніка Островська на своїй сторінці у Facebook, сталася фатальна лікарська помилка у лікарні «Борис».

У пресслужбі самої клініки не підтвердили і не спростували деталі смерті Анастасії Островської. Там кажуть, що не розголошують будь-яку інформацію про пацієнтів.

Для встановлення остаточної причини смерті киянки призначено низку відповідних експертиз, а також слідчими направлено клопотання до суду на отримання необхідної медичної документації із закладу, в якому лікувалася померла.

Справу розслідують як неналежне виконання професійних обов'язків лікарями. Санкція статті передбачає до двох років позбавлення волі.

Зараз поліцейські проводять всі необхідні слідчі дії для встановлення обставин цього інциденту.

Нагадаємо, Олександр Квіташвілі очолював МОЗ України з 2 грудня 2014 по 14 квітня 2016 року.

Його дружина Анастасія Островська була родом зі Львова. З Олександром вона познайомилася, коли працювала в одному з департаментів Міністерства охорони здоров’я. Свою кар’єру в Києві вона починала з роботи в Раді національної безпеки України.

Останнім часом Анастасія працювала в громадській організації Національна платформа “Діалог про мир і безпечну реінтеграцію”.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Вночі ворог масовано атакував ударними безпілотниками енергетичні б'єкти області. На місцях працюють всі необхідні служби. Ведуться в...

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: "00:39 Основ’янський район м. Харків. Внаслідок ударів «Шах...

Про це голова Заапорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій обл...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби під ворожим вогнем та авіаударами опинили...

Про це голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив у телеграм-каналі: "Вночі ворог атакував область "шахедами". Бійці ПвК «Сх...

X