Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

У Музеї Революції Гідності проходять обшуки. ФОТО. ОНОВЛЕНО

До Національного музею Революції Гідності завітали з обшуками правоохоронці.

Про це повідомили на Facebook-сторінці закладу.

Саме в той момент у музеї відкрили і проводили міжнародний науковий форум, співробітники готували заходи до річниці Революції Гідності.

«Наразі слідчі СБУ за зачиненими дверима вилучають документи у бухгалтерії. Ні працівників, ні ЗМІ у кабінет не впускають», - повідомила прес-служба музею.

На оприлюднених музеєм фото видно людей в одязі з написом "Слідче управління. Відділ розслідування злочинів у сфері господарської і службової діяльності".

Як згодом стало відомо, обшук у музеї проводять слідчі Національної поліції в Києві, оперативний супровід здійснюють співробітники СБУ, а процесуальне керівництво – міська прокуратура. Про це повідомили джерела LB.ua в правоохоронних органах.

Директор музею Революції Гідності Ігор Пошивайло повідомив, що обшуки пов'язані з перевіркою фінансово-економічної діяльності Музею, зокрема з проєктуванням Меморіального комплексу.

"Протягом двох місяців у нас проходив державний аудит, частину висновків якого ми оскаржуємо у суді, а частину вже оскаржили. Санкцію на цей обшук дав Голосіївський суд, пославшись на те, що нібито музей відмовився надавати матеріали стосовно будівництва, хоча жодного запиту на це не було в жодній формі. Дивно, що саме в такий силовий спосіб, саме в тиждень перед річницею початку Революції Гідності силові структури намагаються цю документацію дістати. Це дуже дивно виглядає – особливо після нашої заяви стосовно використання терміну "державний переворот" відносно Революції Гідності. Ми є єдиним державним закладом, який відповідає цільово за цей день і за частину державних заходів, які проводяться з нагоди цієї річниці", - зазначив він.

Для довідки, Музей Революції Гідності належить до сфери управління Українського інституту національної пам’яті. Створено розпорядженнями Кабміну від 18 листопада 2015 року. Музею надано статус національний.

18 січня 2016 року директором Музею Революції Гідності призначено одного із ініціаторів його створення, голову правління ГО "Музей Майдану" – Ігоря Пошивайла.

Юридична адреса музею - місто Київ, вулиця Липська, 16, Український інститут національної пам'яті. Сьогодні новостворюваний музей власних експозиційних площ не має. Виставкова та культурно-освітня програмна діяльність ведеться на партнерських майданчиках.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

О 8:51 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в квартирі на другому поверсі п'ятиповерхового житлового будинку у м. ...

14-річна Стелла Найденова, 15-річний Богдан Котенко та 17-річний Олексій Хрустальов. Усі вони зникли на початку повномасштабного вторгне...

Валентина Баранова зникла на початку повномасштабного вторгнення на Херсонщині, у Генічеському районі, однак, на жаль, точно невідомо у ...

02 травня о 1:23 до оперативно-координаційного центру ГУ ДСНС України у м. Києві надійшло повідомлення про пожежу, яка виникла на вул. Г...

Розкажіть дитині, до кого вона може звернутись у разі необхідності. Звісно, в ідальному варіанті це можете бути ви. Саме до вас вона має...

X