Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Масштабні пожежі на Луганщині: керівництво ГУ ДСНС підозрюють у недбалості і корупції. ВІДЕО

У Головному управлінні Державної служби з надзвичайних ситуацій у Луганській області пройшли обшуки у справі щодо масштабних пожеж. До відомства навідалися сьогодні слідчі разом із працівниками прокуратури.

Керівництво обласних рятувальників підозрюють у службовій недбалості й корупції.

Про це повідомляє прокуратура області та ДБР.

Правоохоронці підозрюють керівництво ДСНС Луганщини в системному розкраданні палива, що було однією головних причин, яка призвела до масштабних пожеж в області в липні та вересні-жовтні 2020 року.

Майже у кожному структурному підрозділі вказаного управління за вказівки керівництва були придбані спеціальні технічні засоби – прилади для корекції одометрів автомобілів. Саме з їх допомогою систематично проводились маніпуляції з пробігом спецтехніки, за допомогою яких завищували реальний пробіг автомобілів, а паливо розкрадали.

Силовики кажуть, що через це не було сформовано належний резерв паливно-мастильних матеріалів. Як наслідок техніка і рятувальники не змогли вчасно і оперативно виїхати до місць пожеж і розпочати їхню ліквідацію. Дії посадовців ДСНС призвели до загибелі людей, знищення споруд, будинків та лісу.

Під час обшуків правоохоронці вилучили прилади, документацію з обліку та використання паливно-мастильних матеріалів і транспортних засобів, а також щодо організації заходів із ліквідації пожеж. Призначено допити посадових осіб і низку судових експертиз.

Крім того, слідство наразі вивчає обставини організації та діяльності штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, а також координації дій сил, залучених до гасіння пожеж.

Відкрито кримінальне провадження. Розслідують службову недбалість, що спричинила тяжкі наслідки та привласнення чужого майна шляхом зловживання службовим становищем.

Нагадаємо, пожежі у Луганській області спалахнули 30 вересня. Їх приборкували протягом цілого місяця. Внаслідок пожеж в Луганській області загинуло 11 людей. Понад пів тисячі жителів Луганської області визнано потерпілими.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Луганська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рішення невідкладного засідання Ради оборони міста Києва щодо забезпечення безпеки в столиці.       &...

"00:15 здійснено обстріл БПЛА «Шахед» Київського району м. Харків. Пошкоджені обʼєкти цивільної інфраструктури: ресторан, магазин, офісн...

Про це голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив у телеграм-каналі: "На початку ночі з літаків Ту-22М3, які вийшли на пускові рубежі н...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупан...

Про це голова Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомив у телеграм-каналі: "М. Миколаїв: Удень, 27 березня, близько 14:30 місто зазн...

X