Перейти до основного вмісту

ВОЄННІ ЗЛОЧИНИ

Тиск на профспілки? Суд наклав арешт на Будинок профспілок у Києві та все майно ФПУ

Печерський районний суд Києва заарештував колишній штаб Майдану - Будинок профспілок, а також іншу нерухомість Федерації профспілок України (ФПУ).

Рішення було ухвалено ще 3 листопада, а оприлюднено 23 листопада у Єдиному держреєстрі судових рішень.

«У ФПУ про це дізналися сьогодні зі столичної преси", - йдеться у повідомили у Федерації.

Прокуратура і Нацполіція підозрюють посадових осіб Профспілки у розкраданні майна та зловживання службовим становищем.

Слідство встановило, що посадовці ФПУ та інших суб'єктів господарської діяльності привласнили низку державної нерухомості в особливо великих розмірах.

Суд вирішив накласти арешт на майно і заборонили здійснювати будь-які реєстраційні та нотаріальні дії, а також розпоряджатися цим майном.

У переліку заарештованих об'єктів знаходяться, зокрема: Будинок профспілок на Майдані Незалежності; Міжнародний центр культури і мистецтв (Жовтневий палац); ресторанний комплекс на Трухановому острові; будівля на Контрактовій площі, 10; навчально-спортивна база "Святошин"; санаторій "Жовтень" у Конча-Заспі; санаторії в Ірпені, Одесі, Куяльнику; інша нерухомість в Києві, Одесі, Ужгороді, Луцьку, Трускавці.

Все майно було заарештовано 3 листопада.

У ФПУ наполягають на тому, що держава намагається тиснути на профспілки через суд.

«Тут розміщений сам апарат, усі центральні комітети... враховуючи легалізацію грального бізнесу в Україні, можна припустити, що в Будинку профспілок можуть розташувати казино. Це центральна частина столиці, тут створені всі умови. Але найголовніше, що ми використовуємо будівлю не для заробітку. Ми реставрували його за свій рахунок (після підпалу під час подій лютого 2014 року. — The Page). Прикро», — розповів керівник департаменту корпоративних прав та майна ФПУ Дмитро Довганенко, передає UBR.ua.

За дивним збігом обставин судовий арешт стався за тиждень до анонсованих спільних акцій протесту профспілок і фізосіб-підприємців.

«Це зроблено для того, щоб тиснути на профспілки з допомогою прав власності. Без офісних приміщень ми просто не зможемо здійснювати свою діяльність. Але ми плануємо і будемо планувати акції протесту», — резюмує Довганенко.

До слова, у Будинку профспілок знаходиться філіал Музею Революції Гідності. У ФПУ подейкують, що їхнє майно хочуть приватизувати олігархи. Внаслідок українці через реквізиції можуть втратити пільги на відпочинок і оздоровлення.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Село Кухарі, Київська область. До війни тут жило понад 600 людей, а після того, як сюди, у перші дні повномасштабного вторгнення, зайшли...

17-го квітня окупанти вдарили по Чернігову трьома Іскандерами. Є багато загиблих та поранених.    Даний матеріал&nbs...

Пан Олександр живе на Київщині в Макарівському районі. Коли почалась війна їх велика родина не квапилася кудись тікати. Люди навіть уяви...

Пані Олеся стоїть на руїнах власного будинку у селищі Мощун на Київщині і не стримуючи сліз розповідає як вже вдруге в житті її звільнил...

За десять місяців після підриву Каховської ГЕС росіяни опублікували відео цього страшного воєнного злочину. Крім цього, в мережу злили і...

X