Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

У Полтаві суд виправдав рестораторку, яка 2 роки тому збила на смерть 15-річного велосипедиста. ФОТО

Суд Полтави повністю виправдав полтавську рестораторку Наталію Саєнко, яка 2 роки тому в центрі Полтави на пішохідному переході збила 15-річного велосипедиста Артема Левченка.

Суд визнав водійку невинуватою у висунутому обвинуваченні через недоведеність кримінального порушення та скасував арешт майна й посвідчення водія.

Таке рішення ухвалив 25 листопада Октябрський райсуд, повідомляє видання «Полтавщина».

Нагадаємо, трагедія трапилася 6 листопада 2018 року. На пішохідному переході у центрі Полтави Саєнко за кермом позашляховика Mercedes-Benz збила підлітка, який виїхав на велосипеді на пішохідний перехід.

Хлопчика госпіталізували у тяжкому стані. Через 2 місяці після ДТП підліток помер у лікарні, не приходячи до тями.

У травні 2019 поліція закінчила розслідуваннята передала матеріали до суду.

Під час судових засідань Саєнко наполягала на тому, що не порушувала правил  дорожнього руху і запізно помітила велосипедиста на зебрі, який мчав на великій швидкості.

При цьому сторона потерпілих наполягала на тому, що в момент аварії Саєнко могла відволіктись на розмову по телефону і не помітити підлітка.

Адвокати Наталії Саєнко вважають, що жінка скоїла наїзд вимушено, через те, що велосипедист порушив ПДР, і не мала можливості уникнути зіткнення.

Суд визнав, що ДТП сталася за участю двох транспортних засобів. Велосипедист порушив правила дорожнього руху — виїхав на пішохідний перехід, а повинен був перетинати проїжджу частину, перевозячи велосипед у руках.

Також експертиза показала, що обвинувачена Наталія Саєнко не мала змоги уникнути зіткнення. Крім того, суд визнав не допустимим доказ сторони потерпілих та обвинувачення про те, що Саєнко в момент аварії розмовляла по телефону.

Рідні не згодні із таким рішенням суду. Адвокат потерпілих Дмитро Семеха зазначив, що такий вирок є прецедентним і сторона потерпілих буде подавати апеляційну скаргу.

Також  подавати апеляцію має намір і сторона обвинувачення, повідомив прокурор Володимир Стовбун.

Подробиці дивіться у випуску  новин на телеканалі «ЧП.INFO» о 19:00.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Полтавська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Триває сімсот дев’яносто друга доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафіксо...

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв в...

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі:  "За минулу добу обстрілів м. Харків не зафіксовано. ...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби противник обстрілював Антонівку, Кізомис,...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій обла...

X