Перейти до основного вмісту

ВОЄННІ ЗЛОЧИНИ

В Україні потрібен закон про зброю, але він має бути дуже жорстким, - Якубін. ВІДЕО

Україна - єдина держава в Європі, яка не має закону про зброю. Сьогодні, всупереч вимогам Конституції, порядок обігу цивільної зброї в країні встановлений не законом, а підзаконними актами.

Про це повідомив в ефірі ток-шоу «Відкритим текстом» політичний експерт Олексій Якубін.

За його словами, зважаючи на те, що в Україні триває війна на Сході, то «на руках» в українців перебуває багато зброї, обіг якої потрібно жорстко регулювати.

«У нас є конфлікт на Сході, у нас є швидше неврегульованість цих питань. Україна – є єдиною країною в Європі, яка не має окремого закону про зброю. Має бути цей закон. Але я я вважаю, що він має бути дуже жорстким», - заявив він.

При цьому, на думку політолога, в Україні не потрібно узаконювати обіг короткоствольної вогнепальної зброї для самозахисту і перебирати на себе обовязки поліції.

«Не потрібно дозволяти окремим представникам правоохоронної системи просто через більш вільніший обіг зброї короткоствольної зробити так, що просто перекинути свою функцію на людей. Я проти цього. В такому разі ми отримаємо додаткову ситуацію, тобто конфлікти, які вже і так є, вони ще активніше будуть залучати використання зброї. У нас і так зброя використовується», підкреслив Олексій Якубін.

До слова, на разі у Раді зареєстрований законопроєкт, розроблений спільно із Асоціацією власників зброї, яким можуть дозволити українцям тримати у себе вдома короткоствольну зброю – пістолети та револьвери, втім не носити її з собою.

Повну версію програми дивітья на ютуб-каналі "Магнолії-ТВ" за посиланням - https://youtu.be/aKTMp8J8xqE

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Анатолій Левченко відомий у Маріуполі театральний режисер. Чоловік за останні два роки пережив справжнє пекло і тепер навіть не знає, що...

Село Мощун, Київська область. Саме тут, за 30 кілометрів від столиці, весною 2022-го року був зупинений наступ росіян на Київ. Тоді у Мо...

Село Кухарі, Київська область. До війни тут жило понад 600 людей, а після того, як сюди, у перші дні повномасштабного вторгнення, зайшли...

17-го квітня окупанти вдарили по Чернігову трьома Іскандерами. Є багато загиблих та поранених.    Даний матеріал&nbs...

Пан Олександр живе на Київщині в Макарівському районі. Коли почалась війна їх велика родина не квапилася кудись тікати. Люди навіть уяви...

X