Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Трагедія на Львівщині: поліція розслідує смерть двох пацієнтів після відключення апаратів ШВЛ

Відключення світла в центральній районній лікарні Жовкви, що на Львівщині, призвело до трагедії.

Події розгорталися 27 листопада. Електрики не було понад півтори години. На жаль, її появи не дочекалися двоє пацієнтів, хворих на коронавірус. Це двоє місцевих мешканців, жінка і чоловік, 61-го та 66-ти років відповідно. Вони померли у реанімації через відключення апаратів штучної вентиляції легень.

Як попередньо встановили правоохоронці, причиною смерті стала дихальна недостатність.

Поліція відкрила кримінальне провадження. Розслідують службову недбалість та вбивство через необережність.

Правоохоронці встановили, що у лікарні є два електричні генератори на випадок аварійного відключення світла, проте їх чомусь не використали.

Один електрогенератор під’єднаний до електромережі в пологовому відділенні, а другий знаходився у гаражному приміщенні на території лікарні і не був підключений до електромережі.

Слідчі з’ясували у керівництва лікарні, що генератор не задіяли до реанімаційного відділення, бо у ньому не було потреби. Цікаво, що коли зникло світло, представники Жовківської розподільної електромережі запевнили лікарню, що відключення триватиме 20 хвилин, пише ZIK.

Слідчі вже опитали персонал Жовківської ЦРЛ. Про це повідомила начальниця пресслужби поліції Львівській області Світлана Добровольська, передають «Українські Новини».

З її слів, наразі триває розслідування і тому їхні показання є таємницею досудового слідства. Вона уточнила, що відповіді на всі запитання має надати слідство.

В Офісі президента та у Львівській обладміністрації відреагували на смерть пацієнтів у лікарні в Жовкві. Чиновники заявили, що департамент охорони здоров’я ЛОДА розпочав службову перевірку щодо дій медичних працівників Жовківської ЦРЛ.

У свою чергу, міністр охорони здоровя Максим Степанов також відреагував на трагедію у лікарні. Він заявив, що обладнання в усіх медзакладах України буде перевірено, а у Жовківській лікарні спеціальна комісія з МОЗ з’ясує всі обставини.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Львівська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

"За минулу добу обстрілів м. Харків не зафіксовано. ▪️ Артилерійських та мінометних ударів ворога зазнали близько 15 населених пункті...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби противник обстрілював Берислав, Білозерку...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій обла...

Розпочалася сімсот дев’яносто третя доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Протягом минулої доби ...

За процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв ві...

X