Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

Рада відклала введення касових апаратів до 2022 року

У Верховній Раді України вирішили відтермінувати введення реєстраторів розрахункових операцій (РРО) для більшості категорій ФОПів на 1 рік і ухвалили компромісний законопроєкт.

За відповідне рішення сьогодні проголосувала більшість у парламенті. За згоди усіх фракцій за один день розробили та ухвалили спільний документ.

Це відбулось після кількох невдалих спроб досягти компромісу у парламенті, масових акцій протесту під стінами Верховної Ради і навіть втручання у ситуацію президента Володимира Зеленського.

Законопроєктом передбачається перенесення фіскалізації до 1 січня 2022 року; скасування кешбеку для скаржників на ФОП, прив'язування всіх лімітів фіскалізації до мінімальної заробітної плати; зміна переліку ризикових груп ФОП та скасування великої кількості штрафів, пише «BBC Україна»

В документі вказано, що від обов'язкового застосування РРО звільнили торгівлю через інтернет, продавців секондхенду у магазинах, окремі види діяльності ресторанів, кафе та ресторанів швидкого обслуговування.

Також звільнили від РРО діяльність туристичних агентств, туристичних операторів, готелів і подібних засобів тимчасового розміщення.

З обов'язкового РРО виводять реалізацію текстилю (крім реалізації за готівкові кошти на ринках), деталей та приладдя для автотранспортних засобів.

Нагадаємо, в Україні кілька тижнів поспіль мітингували ФОПи проти скасування спрощеної системи оподаткування, зокрема введення касових апаратів. Протестувальники перекривали дороги у різних регіонах України, а у Києві - центральну вулицю Грушевського, чим викликали невдоволення багатьох містян.

Представники бізнесу наполягають, що повна фіскалізація може знищити їхній бізнес. Хоча багато експертів наголошують, що запровадження РРО допоможе здолати сірий ринок та полегшить роботу білого бізнесу.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Ми розшукуємо п’ятнадцятирічну Камілу Неронову з Харківщини. Дівчинка мешкала у прикордонному з росією селищі міського типу Козача Лопан...

Ми розшукуємо 13-річного Ваню Горбачевського, який зник у тимчасово окупованому Скадовську 1-го червня 2023-го року. Якщо ви знаєте б...

Службі розшуку дітей вдалося встановити ймовірне місцезнаходження Маргарити Носової. Ще два роки тому про зникнення дівчинки повідоми...

Напередодні, о 20:32, у 12-типоверховому житловому будинку на пр. Перемоги у Харкові сталася пожежа. Горіла одна з квартир на першому по...

До Служби порятунку надійшло повідомлення про те, що на вул. Новій м. Долинська кіт сидить на дереві і не може самостійно спуститися. ...

X