Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Поліція розслідує погрози українцям угорського походження на Закарпатті

Поліція Закарпатті розпочала кримінальне провадження через погрози громадянам України угорського походження

Нагадаємо, тиждень тому у соцмережах опублікували відео. На кадрах чоловік у балаклаві і камуфляжному одязі біля прапора Правого сектора і дорожнього знака Берегово звернувся з погрозами до закарпатських угорців, повідомив портал Karpatalja.ma.

Даний ролик був опублікований в YouTube 27 листопада на тлі скандалу з виконанням депутатами Сюртівської ОТГ гімну Угорщини після принесення присяги. Тоді відео також потрапило у соцмережі.

 “Відео провокативного виступу невстановлених осіб у масках поширили кілька закарпатських інтернет-ресурсів. Дії невідомих кваліфіковані як порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками”, — повідомили у поліції.

Справу розслідують як «порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками”. Санкція статті передбачає покарання від штрафу до трьох років позбавлення волі.

“Україна — демократична держава, де не повинно бути місця для екстремістських висловлювань і утисків громадян за будь-якою ознакою. Ми уважно переглянули ролик, де невідомі у масках погрожують українцям угорського походження, і проводимо заходи для встановлення та затримання провокаторів”, — наголосив глава Нацполіції Ігор Клименко.

Водночас у Правому секторі спростували причетність до зйомок скандального відео та погроз.

Пізніше ролик із погрозами видалили за порушення умов використання YouTube.

Тим часом міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков жорстко відреагував на публікації відео із погрозами, на яких видно символіку “Правого сектору”, на адресу українських громадян угорського походження.

Раніше того ж дня стало відомо про те, що СБУ провела обшуки у благодійному фонді на Закарпатті через можливе втручання у політичну ситуацію в Україні.

А у Раді збираються заслухати СБУ, яку попросили надати правову кваліфікацію подіям.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Закарпатська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Триває сімсот шістдесят четверта доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафік...

Рішення невідкладного засідання Ради оборони міста Києва щодо забезпечення безпеки в столиці.       &...

"00:15 здійснено обстріл БПЛА «Шахед» Київського району м. Харків. Пошкоджені обʼєкти цивільної інфраструктури: ресторан, магазин, офісн...

Про це голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив у телеграм-каналі: "На початку ночі з літаків Ту-22М3, які вийшли на пускові рубежі н...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупан...

X