Перейти до основного вмісту

ВОЄННІ ЗЛОЧИНИ

Договір цивільного партнерства - це шанс для ЛГБТ-пари створити союз, схожий на сім’ю, - адвокат. ВІДЕО

Доки в Україні не поспішають із легалізацією одностатевих шлюбів, для гей-пар з’явилася можливість узаконити свої стосунки.

У цьому їм готовий допомогти адвокат Артем Афян. Каже, він знайшов спосіб, як обійти офіційну заборону одружуватися з людиною тієї ж статі. А саме розробив партнерський договір як альтернативу одностатевому шлюбу. І цей документ, запевняє юрист, жодним чином не суперечить українському законодавству.

Про це він зокрема розповів у коментарі «Магнолія-ТВ».   

«Партнерський договір на основі норм цивільного кодексу, а саме свободи договору, відтворює союз, який дуже схожий на той, що ми називаємо сім'єю. Коли ми говоримо про шлюб, ми згадуємо спільно нажите майно, а саме те, що придбано одним із подружжя, одним із партнерів за час такого шлюбу і є спільним майном. Ця конструкція повністю відтворена в партнерському договорі. Також партнерський договір містить ряд звернень до правоохоронних органів, медичних установ для того, щоб в разі, якщо настає певна життєва ситуація, то другий партнер міг скористатися тими ж правами, які ідентичні правам подружжя», - зазначив адвокат.

Втім, за словами юриста, повністю назвати такий союз шлюбом поки що не можна, бо 100% всі права, як у подружжя, ще в ньому не прописані.

«Тут ми не можемо повністю відтворити конструкцію родини. Не можемо надати право відмовитися свідчити проти партнера, але через договір і окремі його положення, ми звертаємося до органів СІЗО, медичних закладів з правом надати доступ до партнера», - підкреслив Артем Афян.

Як повідомляла «Магнолія-ТВ», першою парою, яка створила союз подібний до сім’ї, уклавши договір цивільного партнерства стали кондитер і консультант проекту LoveUnity Олеся Соломіна і тату-майстер Ада Швець. Вони заявили на всю країну про свій союз і висловили сподівання, що в Україні незабаром все ж таки легалізують одностатеві шлюби, аби вони мали права на рівні із традиційним подружжям.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Село Мощун, Київська область. Саме тут, за 30 кілометрів від столиці, весною 2022-го року був зупинений наступ росіян на Київ. Тоді у Мо...

Село Кухарі, Київська область. До війни тут жило понад 600 людей, а після того, як сюди, у перші дні повномасштабного вторгнення, зайшли...

17-го квітня окупанти вдарили по Чернігову трьома Іскандерами. Є багато загиблих та поранених.    Даний матеріал&nbs...

Пан Олександр живе на Київщині в Макарівському районі. Коли почалась війна їх велика родина не квапилася кудись тікати. Люди навіть уяви...

Пані Олеся стоїть на руїнах власного будинку у селищі Мощун на Київщині і не стримуючи сліз розповідає як вже вдруге в житті її звільнил...

X