Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

Київ у льоду: щонайменше 160 травмованих, дороги скували затори, громадський транспорт збився з графіку. ВІДЕО

Для перегляду відео натисніть на зображення

У справжньому крижаному полоні опинилася столиця через негоду. Такої ожеледиці в Києві не пам’ятають давно.

Ще з вечора, 10 грудня у столиці почав падати крижаний дощ. Дороги та тротуари столиці вкрилися суцільно кіркою льоду, а місто зупинилося в багатокілометрових заторах.

Опади тривали до 6-ї ранку, а морози не слабнули. На ранок Київ перетворився на суцільну ковзанку.

Пішоходам часом доводилося пересуватися поповзом, а здолати круті київські пагорби в центрі столиці для багатьох автомобілів виявилося неможливим завданням.

Комунальники всю ніч обробляли дороги. Про це повідомив мер міста Віталій Кличко.

"Київавтодор" у посиленому режимі обробляв вуличну мережу. Уночі працювали понад 300 одиниць спецтехніки, 36 бригад ручного прибирання, понад 270 працівників. Також до боротьби з ожеледицею залучені 5 тисяч двірників та 60 одиниць», - розповів він.

За його словами, комунальники фактично товчуться на місці, бо обробляють одні й ті ж ділянки по кілька разів, а ще бракує рук.

«Дорожникам довелося обробляти одні і ті ж ділянки доріг по кілька разів. Мокрий сніг з магістралей прибирали за допомогою колон спецтехніки, триває постійна обробка тротуарів, пішохідних переходів, зупинок громадського транспорту. Непросте завдання не вистачає людей, техніки для того, щоб все обробити одночасно у дуже стислі терміни», - відзначив Кличко.

Мер також закликав власників кафе, ресторанів, магазинів допомогти комунальникам та обробити територію біля своїх закладів

Збільшилася і кількість травматизму. Лише за минулу добу у Києві через ожеледицю постраждали понад 160 людей, з них 150 дорослих і 13 дітей. Про це розповів керівник пресслужби департаменту охорони здоров'я Київської міської державної адміністрації України, передає РБК-Україна.

Припарковані біля будинків автомобілі огороджують стрічками, щоб не виїжджали. За словами телеведучої "1+1" Марічки Падалко, стрімко зросли ціни й на таксі – замість 40 гривень до школи таксисти просять 120 гривень.

Ожеледиця в Києві стала причиною багатьох ДТП. Як повідомили в Патрульній поліції, у Києві за минулу добу на лінію 102 надійшло 503 повідомлення про ДТП. З яких 7 — повідомлень щодо ДТП із загиблими або травмованими. Унаслідок автопригод загинули 2 особи та 6 травмовані.

Через ожеледь Київ з самого ранку скували затори, водіїв закликали бути обережними та дотримуватися дистанції.

Тим часом громадський транспорт через негоду збився із свої графіків.

У "Київпастрансі" повідомили, що ввели оперативне положення на всіх маршрутах, тобто курсування з відхиленням від графіка руху.

Також через погіршення погодних умов у Києві обмежили рух вантажних транспортних засобів автомобільними дорогами.

Українців закликають у таку негоду, якщо можливо, не використовуйте автотранспорт. Ще краще  - залишатись вдома.

Залиште машину в безпечному місці, де на неї нічого не впаде. Якщо ви все ж використовуєте автівку пам'ятайте про швидкісний режим і дистанцію на дорогах. Не забувайте вмикати освітлення фар, рухайтеся спокійно.

Якщо ви пересуваєтеся пішки уникайте небезпечних ділянок (похилих поверхонь, скрижанілих доріжок, сходинок, слизької плитки тощо). Рухайтеся повільно, тримаючи трохи зігнутими коліна. Не ховайте руки в кишені, а краще розведіть їх злегка в боки. При падінні намагайтеся напружити м'язи та постарайтеся впасти на бік. Не забувайте одягти зручне взуття з рельєфною підошвою.

Людям літнього віку радять мати тростину із гумовим наконечником, а краще – не виходити на вулицю.

Те, що у люди у нетверезому стані рідше травмуються, це міф. У такому стані травми зазвичай важкі, адже п’яні люди не такі чутливі до болю, тож отримавши травму своєчасно не звертаються до лікаря.

Якщо ви все ж упали та відчули нудоту й біль у голові чи суглобах (навіть через деякий час) терміново зверніться до лікаря.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

 15-річна Діана Кобзар, 17-річний Вітя Азаров та 15-річна Ангеліна Фадєєва – усі вони зникли на тимчасово окупованих територіях Хер...

Ми розшукуємо п’ятнадцятирічну Камілу Неронову з Харківщини. Дівчинка мешкала у прикордонному з росією селищі міського типу Козача Лопан...

Ми розшукуємо 13-річного Ваню Горбачевського, який зник у тимчасово окупованому Скадовську 1-го червня 2023-го року. Якщо ви знаєте б...

Службі розшуку дітей вдалося встановити ймовірне місцезнаходження Маргарити Носової. Ще два роки тому про зникнення дівчинки повідоми...

Напередодні, о 20:32, у 12-типоверховому житловому будинку на пр. Перемоги у Харкові сталася пожежа. Горіла одна з квартир на першому по...

X