Перейти до основного вмісту

ВОЄННІ ЗЛОЧИНИ

Вандали зруйнували ще один єврейський символ до свята Хануки у Києві. ФОТО. ОНОВЛЕНО

В Україні почастішали випадки антисемітизму. Не встигло вщухнути обурення єврейського громади після перекидання менори на Контрактовій площі у Києві, як вандали взялися за інший символ Хануки.

Цього разу під прицілом опинилася ханукія Київської єврейської общини KEDEM.

Про це повідомив рабин Пінхас, передає Об'єднана єврейська община у своєму телеграм-каналі.

Зруйнована табличка з назвою єврейської общини та привітанням зі святом.

Інцидент стався знову в районі Контактової площі, але поблизу оглядового колеса  орієнтовно між запалюванням свічок 12 і 13 грудня, більш точний час встановлюється.

Об'єднана єврейська община України готує заяву до правоохоронних органів.

Водночас у Подільському управлінні ГУ НП м Києва розповіли "Магнолії-ТВ", що наразі із заявою до ни ніхто не зертався, втім вони знайшли інформацію у соціальних мережах. За даним фактом проводиться перевірка, з'ясовуються всі обставини, подію внесли до ЄРДР. За результатами перевірки правоохоронці приймуть рішення, щодо правової кваліфікації інциденту.

Нагадаємо, попередній випадок стався 10 грудня. На столичній Контрактовій площі чоловік повалив підсвічник, який є одним із символів святкування Хануки.

Водночас вандал звинуватив євреїв в узурпації влади в Україні та геноциді українського народу. Відео інциденту сам чоловік на ім’я Андрій Рачок опублікував на своїй сторінці у Facebook.

На вандалізм єврейська громада поскаржилася у поліцію.

Правоохоронці переглянули відео з камер спостереження і знайшли відеозапис із коментарями на сторінці користувача у соціальній мережі і встановили правопорушника. Ним виявився 36-річний місцевий житель. Йому вже повідомлено про підозру.

Справу розслідують як розпалювання міжнаціональної ворожнечі. Антисеміту загрожує покарання щонайменше у вигляді штрафу і до 3-ох років позбавлення волі.

До слова, за даними Групи моніторингу прав національних меншин, у 2020 році в Україні зафіксували 4 напади на людей на ґрунті антисемітизму. І це при тому, що у 2017–2019 роках ідеологічно мотивованих випадків насильства проти євреїв не було взагалі. Натомість ставалося значно більше актів вандалізму.

Більше подробиць дивіться у випуску новин  на телеканалі «ЧП.INFO» о 19:00.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Анатолій Левченко відомий у Маріуполі театральний режисер. Чоловік за останні два роки пережив справжнє пекло і тепер навіть не знає, що...

Село Мощун, Київська область. Саме тут, за 30 кілометрів від столиці, весною 2022-го року був зупинений наступ росіян на Київ. Тоді у Мо...

Село Кухарі, Київська область. До війни тут жило понад 600 людей, а після того, як сюди, у перші дні повномасштабного вторгнення, зайшли...

17-го квітня окупанти вдарили по Чернігову трьома Іскандерами. Є багато загиблих та поранених.    Даний матеріал&nbs...

Пан Олександр живе на Київщині в Макарівському районі. Коли почалась війна їх велика родина не квапилася кудись тікати. Люди навіть уяви...

X