Перейти до основного вмісту

ВОЄННІ ЗЛОЧИНИ

Закон про мову юридично правильний, але не буде виконуватися, - адвокат. ВІДЕО

Із 16-го січня вся сфера обслуговування має заговорити українською. Принаймні це передбачено нормою закону про мову, яка набуває чинності.

Втім деякі експерти з права сумніваються, що закон запрацює.  На цьому зокрема наголосив у коментарі «Магнолія-ТВ» адвокат Тарас Ламах.

За його словами, у Києві у свій час було більше російськомовних шкіл, ніж українських, тож тепер Україна змушена «пожинати плоди»:  багато киян говорить російською.

«Закон, який гласить, що в певній сфері обслуговування повинні говорити українською, а ніхто не говорить, це призведе до того, що закон не буде виконуватися. Ніхто не буде різко перелаштовуватися. В нас велика маса народу російськомовні, вчилися в Києві у російськомовних школах», - сказав він.

При цьому юрист відзначив, що закон прийнятий із дотриманням всіх норм.

« З точки зору юридичної, начебто процедура дотримана. Закон прийнятий начебто юридично правильно, процедурно», - зазначив Ламах.

Адвокат прогнозує, що закон будуть порушувати, а от в покаранні сумнівається. Адже ні в мовного омбудсмана, ні в поліції, ні в будь кого іншого по факту немає жодних механізмів реального законного впливу на тих, хто припустимо навмисно не буде виконувати припис.

«Ми зараз поставимо масу людей поза законом, які не будуть виконувати цей закон», - наголосив Тарас Ламах.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Анатолій Левченко відомий у Маріуполі театральний режисер. Чоловік за останні два роки пережив справжнє пекло і тепер навіть не знає, що...

Село Мощун, Київська область. Саме тут, за 30 кілометрів від столиці, весною 2022-го року був зупинений наступ росіян на Київ. Тоді у Мо...

Село Кухарі, Київська область. До війни тут жило понад 600 людей, а після того, як сюди, у перші дні повномасштабного вторгнення, зайшли...

17-го квітня окупанти вдарили по Чернігову трьома Іскандерами. Є багато загиблих та поранених.    Даний матеріал&nbs...

Пан Олександр живе на Київщині в Макарівському районі. Коли почалась війна їх велика родина не квапилася кудись тікати. Люди навіть уяви...

X