Перейти до основного вмісту

ВОЄННІ ЗЛОЧИНИ

Компенсації за пожежі на Луганщині: людям без прав власності варто звертатися до юристів, - адвокат. ВІДЕО

Українці, які постраждали від руйнівних пожеж, які двічі вирували цього року на Луганщині, скаржаться, що не можуть отримати компенсації за втрачене майно і житло.

Людям, житло яких було зруйноване, уряд обіцяв виділити по 300 тисяч гривень на сім’ю та на частковий ремонт 50 тис. грн.

Але наразі ж вдалося отримати компенсацію за знищене влітку житло 31-й людині. За втрату будинку під час вересневої пожежі гроші виплатили лише 42-м постраждалим.

А все тому, що багато людей, або не мало документів на права власності, або вони згоріли.

Як розповів «Магнолії –ТВ» директор Адвокатського бюро «Ципін і партнери» Денис Ципін, варто звертатися до адвокатів і до суду.

«Людина, яка потребує отримання цієї компенсації, як це не прикро, якщо їхня нерухомість не оформлена, то це означає, що їм потрібно витратити на адвоката або самостійно звернутися до суду, встановити право власності на цей будинок, своє право на отримання компенсації, а потім її отримати», - зазначив він.

При цьому юрист уточнив, що чиновники, які відмовляють людям у виплаті компенсацій, якщо ті не мають документів, з юридичної точки зору вчиняють правильно.

«Завжди можуть запитати у чиновника, чому ти виплатив, приміром Іванову, якщо він не рахується як власник. Чиновник має щось пояснювати. І всі ці пояснення закінчуються кримінальними провадженнями… Чиновник поставлений у дужі вузьк рамки. Якщо він не виплачує власнику, він випалачує на власний розсуд. Цей власний розсуд може бути і зловживанням права, і перевищенням службових повноважень, і розтратою державних коштів, і порушення бюджетного законодавства і т. д.», - підкреслив Денис Ципін.

У проблемі розбиралися наші журналісти. Подробиці  дивіться у випуску "ЧП-ДНЯ"   на телеканалі «ЧП.INFO» о 19:00.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Мар’яно Гарсіа Калатаюд – громадянин Іспанії. Майже все життя чоловік прожив на своїй батьківщині, але у 2014 році він переїхав до Украї...

Анатолій Левченко відомий у Маріуполі театральний режисер. Чоловік за останні два роки пережив справжнє пекло і тепер навіть не знає, що...

Село Мощун, Київська область. Саме тут, за 30 кілометрів від столиці, весною 2022-го року був зупинений наступ росіян на Київ. Тоді у Мо...

Село Кухарі, Київська область. До війни тут жило понад 600 людей, а після того, як сюди, у перші дні повномасштабного вторгнення, зайшли...

17-го квітня окупанти вдарили по Чернігову трьома Іскандерами. Є багато загиблих та поранених.    Даний матеріал&nbs...

X