Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

На Кіровоградщині гірники уранових шахт заблокували 3 автотраси. ВІДЕО

Для перегляду відео натисніть на зображення

На Кіровоградщині гірники «СхідГЗК» перекрили 3 дороги національного значення, у знак протесту через призупинення роботи уранових шахт і невиплати зарплат.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

"На Кіровоградщині розпочалась акція протесту трудових колективів шахт «Смолінської», «Новокостянтинівської» та «Інгульської», що видобувають уранову руду, Жовтоводської площадки»,  - повідомив він.

Наразі відомо про перекриття руху автотранспорту на трасах: Кропивницький-Київ, Кропивницький-Миколаїв, Кропивницький-Кривий Ріг.

Люди безперервно ходять пішохідним переходом. Пропускають виключно машини швидкої, авто з дітьми та людьми похилого віку, маршрутні таксі міжміського сполучення.

Протестувальники висувають 2 основні вимоги: погасити 143 млн грн зарплатної заборгованості і забезпечити сталу роботу структурних підрозділів шахт «СхідГЗК», де працюють майже 5000 працівників.

Нагадаємо, що 7 грудня на Кіровоградщині вивели у простій шахти Смолінська, Інгульська і Новокостянтинівська до 21 грудня. У профспілці заявили, що призупинення роботи шахт призведе до банкрутства підприємства на початку 2021 року, а також до екологічної катастрофи в регіоні.

«Люди вимагають від можновладців зупинити процес знищення добувної промисловості України! На тлі обіцянок влади створити мільйон робочих місць, ліквідація тих робочих місць, що існують, виглядає ще більш цинічно», - відзначив Волинець.

Згодом до протестувальників приїхав голова Кіровоградської ОДА Андрій Назаренко. Він повідомив, що сьогодні має відбутися під головуванням президента нарада за участю прем’єра та міністерства енергетики щодо вирішень питань, які хвилюють гірників.

Чиновник передав протестувальникам, що у уряді пообіцяли погасити борги по зарплаті. Для цього обіцяють виділити близько 250 млн грн. Також має розглядатися питання щодо відновлення роботи підприємств. Окрім цього чиновники обіцяють створити робочу групу, щоб отримати під державні гарантії кредит, щоб модернізувати підприємство і воно могло працювати.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

16-річний Данило П'ятницький навчався у словацькому місті Бернолаково. Мама хлопця розповіла, що йому все подобалося за кордоном, він їй...

У Білій Церкві двоє 11-річних хлопчиків грались біля залізниці. За попередньою інформацією, один із них запропонував іншому залізти на д...

14-го квітня 13-річний Максим Півкопа рибалив на річці Сула неподалік села Стара Мусіївка, однак додому не повернувся. У день зникнення ...

Ми розшукуємо п’ятнадцятирічну Дар’ю Мирошниченко з Херсонщини. Дівчинка зникла ще в перший день повномасштабної війни і вже понад два р...

До поліції надійшло повідомлення про те, що на невідомому вибуховому пристрої підірвався автомобіль зі співробітниками РЕМ. Внаслідок ви...

X