Перейти до основного вмісту

ВОЄННІ ЗЛОЧИНИ

Чому Україна має вирішувати проблеми з водою у Криму, а не Росія? – запекла суперечка в ефірі. ВІДЕО

Дефіцит води, з яким зіткнулися жителі Криму, це виклик насамперед для путінської Росії, а не для України.

На цьому наголосив в ефірі ток-шоу «Відкритим текстом» політолог, експерт ГО «Слово і Діло» Валентин Гладких.

Нагадаємо, через 6 років після анексії Криму Росією люди на півострові ледве животіють без прісної води.

Було припинене постачання дніпровської води з материкової частини України Північно-Кримським каналом. За цей час на півострові пересохли основні великі водосховища, і води перестало вистачати цілим містам і районам.

Російська влада Криму, з одного боку, говорить, що «ситуація під контролем». А з іншого ‒ звинувачує Україну у «водоморі», переконуючи, що це вона поставила півострів на межу катастрофи.

Закиди на адресу України обурених кримчан Валентин Гладких вважає дещо лукавими.

«Мені дуже кумедно чути, що люди, які отримали російські паспорти сьогодні виступають з претензіями до української влади. Виступайте з претензіями до Путіна, до місцевої кримської влади, вимагайте вирішити ваші проблеми. Нехай місцева влада кримська або російська вирішує проблеми з прісною водою», - підкреслив він.

З цим не погодився його опонент журналіст Руслан Коцаба. На його думку, якщо Україна має виручити своїх громадян на півострові і зняти блокаду Криму.

«Я не бачу зовсім підстав, чому ми своїми діями маємо зміцнювати державу, яка є нашим ворогом», - заперечив Гладких.

До того ж політексперт додав, що Україна може захищати права українців на своїй території, а на анексованій – це проблематично.

«Треба розуміти, що українська держава обмежена у своїх можливостях захистити права українців на тих територіях, на яких не розповсюджуються сьогодні її державний суверенітет. Ми не можемо захистити права українців, які живуть в ОРДЛО, тому що туди не простягається наш суверенітет на сьогоднішній день», - наголосив Валентин Гладких.

Повну версію програми дивітья на ютуб-каналі "Магнолії-ТВ" за посиланням - https://youtu.be/frPsVuJZzrc

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Село Кухарі, Київська область. До війни тут жило понад 600 людей, а після того, як сюди, у перші дні повномасштабного вторгнення, зайшли...

17-го квітня окупанти вдарили по Чернігову трьома Іскандерами. Є багато загиблих та поранених.    Даний матеріал&nbs...

Пан Олександр живе на Київщині в Макарівському районі. Коли почалась війна їх велика родина не квапилася кудись тікати. Люди навіть уяви...

Пані Олеся стоїть на руїнах власного будинку у селищі Мощун на Київщині і не стримуючи сліз розповідає як вже вдруге в житті її звільнил...

За десять місяців після підриву Каховської ГЕС росіяни опублікували відео цього страшного воєнного злочину. Крім цього, в мережу злили і...

X