Перейти до основного вмісту

ВОЄННІ ЗЛОЧИНИ

Догана занадто м’яке покарання для поліцейського за бездіяльність, - правозахисник. ВІДЕО

Догана – це не покарання для поліцейського, який не виконує свою роботу – захист громадян від небезпеки. Це по суті – формальність, яка не створює працівникам поліції практично жодного дискомфорту.

На цьому наголосив експерт Асоціації моніторів дотримання прав людини у діяльності правоохоронних органів Сергій Перникоза.

Нагадаємо, йдеться про інцидент, який стався  під час зйомок сюжету про ДТП.  21 вересня цього року на місці ДТП  на Вадима Гетьмана неадекватний чоловік погрожував знімальній групі «Магнолія-ТВ» пістолетом. Репортери попросили допомоги в патрульних, а вони не відреагували, а запропонували дзвонити на 102.

Резонансу ця історія набрала після публікації нашої репортерки Анастасії Березій в Фейсбуці. Цей пост зібрав понад 600 поширень та сотні реакцій. Не пройшли повз і голова спілки журналістів України Сергій Томіленко, і заступник начальника патрульної поліції України Олексій Білошицький.

Лише після широкого розголосу у ЗМІ, зокрема американських, в поліції розпочали службове розслідування за фактом бездіяльності підлеглих, також відреагувала прокуратура. Розслідування почали через 2 дні після подачі заяви.

Через півтора місяця надійшов лист від патрульної поліції, який нагадував відписку.

Поліцейські прозвітували, що до порушників застосували " заходи дисциплінарного характеру". Лише після повторного запиту правоохоронці відповіли, що двом патрульним виписали догани.

«Максимум, що може загрожувати позбавлення премії людини в конкретний місяць, коли догана була виписана. Теоретично, якщо дисциплінарне стягнення  продовжується, це може стати підставою для того, щоб людину звільнити, але таких прецедентів, я особливо не знаю», - сказав правозахисник.

На думку експерта, таке рішення поліції не обєктивне.

«Натомість було правильно якби знімальна група наполягла на тому, щоб їх включили до дисциплінарної комісії, яка розглядала безпосередньо цю ситуацію, тоді було би більше об’єктивності у рішенні, яке було прийнято. Бо по великому рахунку, залишення людини в небезпеці і нереагування на можливу загрозу життя, це є суттєве порушення, за яке можна було б і звільнити людину», - підкреслив Сергій Перникоза.

Подробиці дивіться у випуску новин на телеканалі «ЧП.INFO» о 19:00.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Мар’яно Гарсіа Калатаюд – громадянин Іспанії. Майже все життя чоловік прожив на своїй батьківщині, але у 2014 році він переїхав до Украї...

Анатолій Левченко відомий у Маріуполі театральний режисер. Чоловік за останні два роки пережив справжнє пекло і тепер навіть не знає, що...

Село Мощун, Київська область. Саме тут, за 30 кілометрів від столиці, весною 2022-го року був зупинений наступ росіян на Київ. Тоді у Мо...

Село Кухарі, Київська область. До війни тут жило понад 600 людей, а після того, як сюди, у перші дні повномасштабного вторгнення, зайшли...

17-го квітня окупанти вдарили по Чернігову трьома Іскандерами. Є багато загиблих та поранених.    Даний матеріал&nbs...

X