Перейти до основного вмісту

ВОЄННІ ЗЛОЧИНИ

Підприємці, які вийшли на «податковий майдан», представляють інтереси не всіх ФОПів, - політексперт. ВІДЕО

В Україні, зокрема у Києві, не вщухають протести малих та середніх підприємців. Рух, який себе називає SaveФОП, вимагає збереження спрощеної системи оподаткування та дозволу на роботу у період локдауну.

Нагадаємо, 15-16 грудня пройшла масштабна акція протесту ФОПівців на Майдані Незалежності, яка закінчилася сутичками із поліцією із постраждалими.

Політолог, експерт ГО «Слово і Діло» Валентин Гладких, коментуючи протести підприємців, відзначив, що ті люди, які вийшли на «податковий майдан» представляють інтереси не всіх ФОПів.

«Взагалі мені незрозуміла ця організація і їхня бажання говорити від імені всіх ФОПів. Я теж ФОП. І вони від мого імені не говорять, і взагалі незрозуміло від чийого імені вони говорять і наскільки адекватними є їхні вимоги», - зауважив він.

На думку політексперта, бажання окремих ФОПів приховувати реальні доходи  - це нечесно по відношенню до пересічних українців, які сплачують податки.

 "Тобто їхня вимога яка – ми хочемо збереження тих схем, які раніше існували, які використовуються певними суб’єктами, м’яко кажучи для оптимізації оподаткування, мені здається, що в такий спосіб вони просто залазять у кишеню до найменш захищених соціальних верств в Україні. Вони крадуть пенсії, зарплати бюджетників, кошти на систему охорони здоров’я, систему освіти. Просто вони про це не хочуть говорити", - обурився експерт.

Валентин Гладких наголосив, що підприємці, які прийшли протестувати, хочуть, і надалі, аби бізнес залишався в тіні.

"Вони хочуть, щоб надалі ці схеми використовувалися для збагачення тих людей, які причетні до їхнього функціонування. Вони категорично не хочуть виходити в світло і жити чесно, платити податки. Я в принципі їх розумію, як людина: всі не хочуть платити податки, і все – собі, і нічого іншим», - резюмував політолог.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Село Мощун, Київська область. Саме тут, за 30 кілометрів від столиці, весною 2022-го року був зупинений наступ росіян на Київ. Тоді у Мо...

Село Кухарі, Київська область. До війни тут жило понад 600 людей, а після того, як сюди, у перші дні повномасштабного вторгнення, зайшли...

17-го квітня окупанти вдарили по Чернігову трьома Іскандерами. Є багато загиблих та поранених.    Даний матеріал&nbs...

Пан Олександр живе на Київщині в Макарівському районі. Коли почалась війна їх велика родина не квапилася кудись тікати. Люди навіть уяви...

Пані Олеся стоїть на руїнах власного будинку у селищі Мощун на Київщині і не стримуючи сліз розповідає як вже вдруге в житті її звільнил...

X