Перейти до основного вмісту

ВОЄННІ ЗЛОЧИНИ

Чому ФОПи проти фіскалізації і хто фінансує «податковий майдан»? – запекла суперечка в ефірі. ВІДЕО

Вже другий тиждень в Україні тривають акції протесту руху, який себе називає SaveФОП. Підприємці вимагають збереження спрощеної системи оподаткування та дозволу на роботу у період локдауну.

Мітингів ФОПів, які проходять із перекриттям центральних вулиць Києва, а деякі закінчилися бійками із поліцією із постраждалими, у суспільстві викликають неоднозначну реакцію від схвалення до засудження.

Організатор акції SaveФОП Роберт Іванчо запевнив в ефірі ток-шоу «Відкритим текстом», що малі підприємці, виступаючи проти РРО, зовсім не прагнуть уникати сплати податків.

 «Риторика така, що ми не хочемо платити податки. Це зовсім не так. Маленький ФОП, має купити собі касовий апарат, це додаткове фінансове навантаження», - зазначив він.

Втім на це його опонентка, політологиня Яніна Соколовська нагадала, що держава запропонувала ФОПам вихід із цієї ситуації.

«Можна не купувати касовий апарат, а зробити собі електронний кабінет. Той самий голова комітету( з питань фінансів, податкової і митної політики Данило Гетьманцев- ред) про це казав», - відповіла вона.

Натомість організатор SaveФОП стверджує, що встановити той додаток на мобільний і створити особистий кабінет, який пропонує держава, нереально. Що ж до закидів про фінансування акції, Роберт Іванчо зауважив, що «податковвий майдан» фінансується за кошти лише ФОПів.

«Ви можете зайти на офіційний сайт, там є розрахунковий рахунок», - повідомив він.

Втім Яніна Соколовська ставить і ці слова під сумнів.

«Виникає питання, ким ця акція фінансується. Я дуже добре знаю, що таке майдан, як він організовується і яких грошей він коштує, і це велике моцне фінансування, це фінансувння не людське», - заперечила вона.

Нагадаємо, 15-16 грудня пройшли масштабні акції протесту ФОПівців на Майдані Незалежності, які закінчилася сутичками із поліцією із постраждалими і паралізовували рух у  Києві. 17 грудня мітинги підприємців продовжилися у центрі столиці, але вже у мирному руслі.

Повну версію програми дивітья на ютуб-каналі "Магнолії-ТВ" за посиланням -https://youtu.be/uXAbzKI3aNw

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Село Мощун, Київська область. Саме тут, за 30 кілометрів від столиці, весною 2022-го року був зупинений наступ росіян на Київ. Тоді у Мо...

Село Кухарі, Київська область. До війни тут жило понад 600 людей, а після того, як сюди, у перші дні повномасштабного вторгнення, зайшли...

17-го квітня окупанти вдарили по Чернігову трьома Іскандерами. Є багато загиблих та поранених.    Даний матеріал&nbs...

Пан Олександр живе на Київщині в Макарівському районі. Коли почалась війна їх велика родина не квапилася кудись тікати. Люди навіть уяви...

Пані Олеся стоїть на руїнах власного будинку у селищі Мощун на Київщині і не стримуючи сліз розповідає як вже вдруге в житті її звільнил...

X