Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Авіакатастрофа під Чугуєвом: ДБР оголосило підозру командувачу Повітряних сил. ВІДЕО

Командувача Повітряних сил Збройних сил України Сергія Дроздова підозрюють у халатності через авіакатастрофу АН-26 неподалік від Чугуєва у Харківській області.

Про це повідомили в Державному бюро розслідувань під час брифінгу.

В ДБР стверджують, що  отримало докази, на підставі яких обґрунтовано підозрюються окремі особи, причетні до організації зазначених польотів, які допустили порушення у своїй службовій діяльності.

Сергію Дроздову вручили підозру в недбалому ставленні до службових обов'язків, що спричинило тяжкі наслідки. Якщо його провину вдасться довести, йому загрожує від 2 до 5 років за ґратами.

«На сьогодні ми вручили письмове повідомлення про підозру керівнику польотів військової частини, який цього дня здійснював управління польотами, командиру зазначеної військової частини, який затверджував план польотів із порушеннями, також повідомлено про підозру командувачу Повітряних сил ЗСУ, який вчинив недбалість щодо виконання своїх службових обов'язків, що спричинило трагедію", - сказав начальник відділу ГСУ ДБР Вадим Приймачок на брифінгу.

За версією Державного бюро розслідувань, порушення допустили як на стадії підготовки польоту, так і під час самої авіакатастрофи. Як встановило слідство, на борт допустили людей, які не мають досвіду й необхідних навичок польотів.

Також розслідування проводять і за статтею про бездіяльність військової влади. Покарання за цією статтею передбачає ув’язнення на термін від 7-ми до 10-ти років.

Нагадаємо, трагедія сталася 25 вересня. На автодорозі Київ-Харків-Довжанський сталася авіакатастрофа. Під час планових навчальних польотів впав і загорівся військовий літак марки АН-26, який здійснював посадку на аеродромі військової частини в місті Чугуєві Харківської області.

На борту перебували 20 курсантів і сім офіцерів Харківського університету Повітряних сил ЗС України ім. Кожедуба. 25 осіб загинули на місці, два курсанти були госпіталізовані. Уранці 26 вересня один із госпіталізованих помер у лікарні.

За фактом авіакатастрофи було розпочато кримінальне провадження. Справу розслідують як порушення правил польотів і підготовки до них, що спричинило катастрофу та важкі наслідки.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Триває сімсот дев’яносто п’ята доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафіксо...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій обла...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби противник обстрілював Кізомис, Дніпровськ...

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: "▪️ За добу ударів по місту Харків не зафіксовано. ▪️ Ар...

У ніч на 28 квітня 2024 року противник атакував 4-ма ударними БпЛА типу «Shahed-131/136» із мису Чауда – Крим, зенітною керованою ракето...

X