Перейти до основного вмісту

ВОЄННІ ЗЛОЧИНИ

Поліцейські часто йдуть на затримання злочинців непідготовленими, - експерт. ВІДЕО

Поліцейські, як тільки обирають собі професію, розуміють, що робота в них буде підвищеного ризику і в будь-який момент вони можуть втратити здоров’я або навіть життя.

Втім експерти підсумовують: ніщо не гарантує 100% безпеку для самих правоохоронців на завданні. Але, все ж, звести ризики до мінімуму – можливо.

Втім, схоже, це не про українську поліцію. Про що свідчать останні спецоперації по затриманню небезпечних злочинців на Київщині та в Одесі.

Експерт з питань зброї і безпеки Сергій Шабовта розповів у коментарі «Магнолія-ТВ», українські поліцейські часто бездумно ризикують своїх життям.

Якщо на затримання виїжджає технічно цілком забезпечена група правоохоронців – то у такому разі, свою негативну роль, може відіграти відсутність професійних навичок у них.

«Насправді, головна проблема сьогоднішньої поліції в тому, що вона не володіє реальним станом криміногенного середовища. Відомі випадки, коли йшли на затримання практично непідготовленими, переконані в тому, що буде якесь легке затримання. А простих затримань не буває взагалі, навіть, якщо людина не є якимось досвідченим злочинцем, а  знаходиться в якомусь психопатичному стані, вона може наробити багато біди. Тому непрофесійні дії, як правило притаманні  поліції в більшості випадків», - відзначив експерт.  

Що заважає поліцейським відточувати свій професіоналізм і не жертвувати при цьому собою  - розбиралися наші журналісти.

Подробиці  дивіться у випуску "ЧП-ДНЯ"  на ютуб-каналі "ЧП.INFO" за посиланням - https://youtu.be/IduRuQvkhyI

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Мар’яно Гарсіа Калатаюд – громадянин Іспанії. Майже все життя чоловік прожив на своїй батьківщині, але у 2014 році він переїхав до Украї...

Анатолій Левченко відомий у Маріуполі театральний режисер. Чоловік за останні два роки пережив справжнє пекло і тепер навіть не знає, що...

Село Мощун, Київська область. Саме тут, за 30 кілометрів від столиці, весною 2022-го року був зупинений наступ росіян на Київ. Тоді у Мо...

Село Кухарі, Київська область. До війни тут жило понад 600 людей, а після того, як сюди, у перші дні повномасштабного вторгнення, зайшли...

17-го квітня окупанти вдарили по Чернігову трьома Іскандерами. Є багато загиблих та поранених.    Даний матеріал&nbs...

X