Перейти до основного вмісту

ВОЄННІ ЗЛОЧИНИ

СБУ взялася за пенсіонера з Черкащини. Помста за антикорупційну діяльність? - Гельсінська спілка. ВІДЕО

На Черкащині 80-річного пенсіонера Володимира Терещенка звинувачують у  закликах до повалення конституційного ладу. Житель міста Чигирин  - активний громадський діяч, у минулому вчитель географії.

В СБУ стверджують, що начебто пенсіонер на свій сторінці у «Фейсбук» перепостив картинку з кулеметом “Максим” та словами про негідників при владі. А у жовтні цього року до його будинку прийшли співробітники СБУ та звинуватили у закликах до повалення державного ладу.

Захищати пенсіонера взялися в Українській Гельсінській спілці з прав людини. Там – дивуються, що чоловіка запідозрили в таких тяжких злочинах, до того ж аж через два роки після публікації.

Адвокати Терещенка  припускають, що чоловік міг потрапити у поле зору СБУ через роботу в громадській організації, яка бореться з корупцією в районі.

Про це розповів у коментарі «Магнолія-ТВ» керівник приймальні Української Гельсінської спілки з прав людини Тарас Щербатюк.

«Я це повязую із його активною громадською позицією саме на місцевому рівні у Чигирині і в районі. Оскільки він десятиліттями займається саме протидією корупції в органах місцевої влади. Останнім часом він здійснював захист місцевого парку від вирубки, активно боровся за те, щоб  не було розміщено птахофабрики «Наша ряба» на землях громади, оскільки б воно досить погано вплинуло на екологію. Це досить резонансні події, у яких Володимир Терещенко брав участь. А так він досить активна людина. В громаді працює з молоддю, з місцевою владою», - розповів він.

Сам Володимир Терещенко своєї вини не визнає і запевняє, що не виступав з радикальною чи сепаратистською позицією проти влади. СБУ вже завершила розслідування і передала справу у прокуратуру.

За репост Володимиру Терещенку загрожує позбавлення волі терміном до трьох років та конфіскація майна. Втім 80-річний чоловік сподівається на справедливе рішення суду.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Село Мощун, Київська область. Саме тут, за 30 кілометрів від столиці, весною 2022-го року був зупинений наступ росіян на Київ. Тоді у Мо...

Село Кухарі, Київська область. До війни тут жило понад 600 людей, а після того, як сюди, у перші дні повномасштабного вторгнення, зайшли...

17-го квітня окупанти вдарили по Чернігову трьома Іскандерами. Є багато загиблих та поранених.    Даний матеріал&nbs...

Пан Олександр живе на Київщині в Макарівському районі. Коли почалась війна їх велика родина не квапилася кудись тікати. Люди навіть уяви...

Пані Олеся стоїть на руїнах власного будинку у селищі Мощун на Київщині і не стримуючи сліз розповідає як вже вдруге в житті її звільнил...

X