Перейти до основного вмісту

ВОЄННІ ЗЛОЧИНИ

Після трьох років неволі в Україну повертається з Росії політв’язень Олександр Шумков

Сьогодні, 24 грудня, має повернутися в Україну з колонії Російської Федерації український політв’язень Олександр Шумков.

Про це, повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова у своєму Telegram-каналі.

Денісова отримала відповідь від уповноваженої з прав людини у РФ Тетяни Москальової про можливість відвідати українських політв'язнів.

Зазначається, що Олександр Шумков 2 роки перебував у виправній колонії.

Під час онлайн-конференції “Депутат, допоможи полоненим Кремля!” Денісова нагадала, що зараз з політичних мотивів РФ переслідує 130 українських громадян, які є батьками 186 неповнолітніх дітей.

Як розповів його адвокат Роман Лізлов, сьогодні Шумков виїхав із спецприймальника міста Тверь із міграційною службою, яка має доставити його до кордону. Він планує повернутися до Одеси. Коли бранець Кремля буде в Україні- поки невідомо, передає "Суспільне"

Нагадаємо, Олександр Шумков відомий як колишній охоронець лідера “Правого сектору” Дмитра Яроша, солдат 11-ї бригади армійської авіації ЗСУ. У 2017 році в Україні щодо нього велося кримінальне переслідування за дезертирство, зберігання зброї й наркотиків.

У Росії Шумкова затримали силовики за обвинуваченнями в екстремістській діяльності, “громадській блокаді Криму”. Зі слів політв’язня, росіяни викрали його і непритомного вивезли з України.

4 грудня 2018 року в Севському суді Брянської області РФ Шумкова засудили до 4-ох років загального режиму. Надалі Олександр неодноразово оголошував голодування.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Анатолій Левченко відомий у Маріуполі театральний режисер. Чоловік за останні два роки пережив справжнє пекло і тепер навіть не знає, що...

Село Мощун, Київська область. Саме тут, за 30 кілометрів від столиці, весною 2022-го року був зупинений наступ росіян на Київ. Тоді у Мо...

Село Кухарі, Київська область. До війни тут жило понад 600 людей, а після того, як сюди, у перші дні повномасштабного вторгнення, зайшли...

17-го квітня окупанти вдарили по Чернігову трьома Іскандерами. Є багато загиблих та поранених.    Даний матеріал&nbs...

Пан Олександр живе на Київщині в Макарівському районі. Коли почалась війна їх велика родина не квапилася кудись тікати. Люди навіть уяви...

X