Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

Офіс Генпрокурора забрав у НАБУ справу Татарова і передав СБУ

Офіс генерального прокурора забрав у Національного антикорупційного бюро справу заступника голови Офісу президента Олега Татарова і доручив розслідування Службі безпеки.

Справу забрали на підставі рішення Верховного суду від 23 грудня.

У свою чергу, НАБУ заявило про "безпрецедентне" втручання Офісу генерального прокурора в роботу відомства через розслідування можливої причетності заступника голови Офісу президента Олега Татарова до справи експрезидента "Укрбуду" Максима Микитася.

Нагадаємо, у четвер, 24 грудня, о 12:30  Вищий антикорупційний суд мав обирати запобіжний захід Татарову. Слідство клопотало арештувати підозрюваного з можливістю внесення застави в розмірі 10 млн гривень.

НАБУ підозрює Татарова в пособництві колишньому депутатові Верховної Ради Максимові Микитасю у передаванні хабара у вигляді паркомісця в новому житловому комплексі.

"Рішення ухвалене втаємничено, без консультацій із НАБУ та САП, фактично під покровом ночі: відповідна відмітка в Єдиному реєстрі досудових розслідувань зроблена о 23:42", – заявили у НАБУ.

Як зазначили у відомстві, закон забороняє передавати справи, в яких досліджуються злочини, підслідні Бюро, до інших органів досудового розслідування.

"Таким чином Офіс генерального прокурора свідомо ухвалив незаконне рішення, яке грубо суперечить вимогам Кримінального процесуального кодексу України", – наголосили в Бюро.

У повідомленні зазначається, що детективи НАБУ мають докази того, що заступник керівника Офісу президента і колишній топ посадовець державної компанії "УкрБуд" Татаров причетний до хабаря в обмін на видачу недостовірного письмового висновку судового експерта у справі щодо заволодіння 81 мільйоном гривень Національної гвардії України.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

17-річна Стефанія Тіленіна жила в прийомній родині на Харківщині у селі Лозівське. Коли почалося повномасштабне вторгнення Стефанія разо...

До відділення №4 (м. Зіньків) Полтавського районного управління поліції надійшло повідомлення від мешканців села Дамаска Зіньківської гр...

20 квітня о 14:00 на пункт зв’язку пожежно-рятувальної частини міста Яремче надійшло повідомлення про те, що на річці Прут в місті Яремч...

О 01:33 надійшло повідомлення про сильний дим у під'їзді у триповерховому житлового будинку у м. Львові на вул. Промислова, 16.  ...

О 21:55 рятувальники отримали повідомлення про пожежу в м. Львові на вул. Замарстинівська, на технічному поверсі десятиповерхового житло...

X