Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Власникові банку "Аркада" повідомили нову підозру у привласненні 50 млн гривень

Столична прокуратора повідомила власникові визнаного неплатоспроможним банку "Аркада" Костянтинові Паливоді про підозру у сприянні привласненню 50 млн гривень.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

Всього про підозру повідомлено 3 особам - власникові та керівникам підприємств. Їм інкримінують сприяння привласненню президентом АТ АКБ "Аркада" грошових коштів фондів фінансування будівництва житлових комплексів "Еврика" і "Патріотика".

Санкції статей передбачають позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років із конфіскацією майна.

Досудовим розслідуванням установлено, що між АТ АКБ "Аркада" і підконтрольною комерційною структурою укладено договір на 50 млн гривень, а в забезпечення виконання зобов'язань передано неіснуюче обладнання.

Таким чином, президент АТ АКБ "Аркада" разом із власником і керівниками комерційних підприємств заволоділи зазначеними коштами банку, переказавши їх на рахунки підконтрольних підприємств із подальшим виведенням через придбання "сміттєвих" цінних паперів.

Зараз вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Нагадаємо, 25 серпня цього року  Нацбанк визнав "Аркаду" неплатоспроможним, у банку запроваджено тимчасову адміністрацію.

3 вересня Паливоді повідомили про підозру у привласненні 50 мільйонів гривень.

4 вересня суд обрав Костянтину Паливоді запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів з альтернативою внесення застави у розмірі 21 млн гривень.

Поки йдуть суди, в результаті афери постраждали люди, які вклали свої кошти у будівництво і не можуть отримати свої квартири. 40 будинків залишилися недобудованими, а 13 тисяч інвесторів не можуть отримати свої помешкання. Вони час від часу виходять у Києві на протести, відстоюючи своє конституційне право на житло.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Триває сімсот дев’яносто перша доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафіксо...

У Дніпрі жінка намагалася продати свого 2-річного сина за 1 млн грн. Отримані гроші за дитину 19-річна горе-мати хотіла витратити на ...

Подія трапилася наприкінці 2023 року в одному із сіл Кременецького району. До співробітників поліції надійшло повідомлення від лікарів п...

За процесуального керівництва Сумської та Шосткинської окружних прокуратур проводяться досудові розслідування за фактами порушення закон...

Про це голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив у телеграм-каналі: "О 7-ій ранку ворог наніс ракетний удар по Одесі. Наразі відомо...

X