Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

У Рівному судимуть горе-мати, яка залишила дитину на вітчима, який посеред ночі не пустив її додому. ФОТО

"Тату, відкрий!" — дитина вночі 4 рази приходила додому, але її не впускали. Ця історія, яка трапилася у Рівному, обурила багатьох українців і викликала справжній резонанс у  ЗМІ.

Близько 4-ї ранку випадковий перехожий повертався додому з роботи і на вулиці Романа Шухевича помітив  маленьку дівчинку. Вона розповіла, що хоче додому, але вітчим її не пускає. Небайдужий зглянувся над дитиною, яку посеред холодної зимової ночі дорослі так жорстоко покинули напризволяще і викликав поліцію.

Дитина змокла під дощем і сильно замерзла. Дівчинка розповіла патрульним, які приїхали на виклик,  що звуть її Альбіна і вона просилася додому, але чоловік, з яким живе мама її не впустив. З її слів, мама вранці залишила оселю і пообіцяла повернутись, але чомусь не прийшла. Тому 9-річна дитина сама блукала вулицями, бо не знала куди їй подітись.

Коли дитина вже при патрульних знову попросилася додому, вітчим знову не впустив її, сказавши, щоб дівчинка йшла геть, бо він їй не батько.

Лише на прохання патрульних “негідник” погодився впустити їх до квартири, але зазначив, що дитина тут не прописана, і він їй не батько. У помешканні панував безлад та антисанітарія.

Копи тим часом встановили місце реєстрації її матері та бабусі й відвезли її туди. Жінка, яка відкрила двері, повідомила, що виховання дитини — обов’язок батьків і неохоче прийняла внучку. На прохання патрульних нагодувала та обігріла дівчинку, яка від самого ранку нічого не їла.

Бабуся дівчинки каже, що може забирати дитину лише на канікули чи на вихідні, а за станом здоров'я не може постійно опікуватися нею.

Рідний тато ж Альбіни за документами, кажуть, батьківства не визнає. З ним ще повинні поговорити. Між тим сусіди додають: дитина не вперше потрапляє в біду, повідомляє «ТСН».

Як з’ясувалося, мати малечі зловживає алкоголем і дитиною не займається, відмовляється стежити за нею і вітчим. Крім того у горе-матері є ще два старших сини, про яких вона теж не дбає.

Мало того, як повідомили в прокуратурі,  жінку раніше неодноразово притягували до різних видів адміністративної відповідальності, в тому числі за невиконання обов’язків щодо виховання дітей.

Проти горе-матері розпочато кримінальне провадження. Справу розслідують як злісне невиконання обов'язків по догляду за дитиною. Жінка може постати перед судом. Їй загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк від 2-ох до 5-ти років або позбавлення волі на той самий строк.

Наразі триває досудове розслідування.

У службі у справах дітей Рівного розповіли, що дівчинку планують тимчасово прилаштувати у сім'ю до вирішення її подальшої долі.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Триває вісімсот перша доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафіксовано 74 б...

Про це голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив у телеграм-каналі: Вдень ворог завдав ракетного удару по Одеському району. Наразі ...

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: "▪️01:17 м. Харків. Окупанти завдали ударів «шахедами». Вна...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби під ворожим вогнем опинилися Херсон, Анто...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій обла...

X