Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

На Дніпропетровщині молдованка продала свою дитину українці, яка збиралася з нею жебракувати. ВІДЕО

Жителька Кривого Рогу продала свою рідну доньку жінці, яка хотіла її використовувати для жебрацтва.

Про це повідомили у пресслужбі Національної поліції України.

Втім все «спливло» не відразу. Жінки придумали цілу аферу, та вивели їх «на чисту воду» аж через півтора року, і то - випадково.

До соціального центру звернулася громадянка без постійного місця проживання. Мотивуючи все тим, що вона перебуває у скрутному матеріальному стані, вона намагалася оформити документи на соціальні виплати.

Втім працівники соціального центру виявили невідповідність деяких фактів під час оформлення жінки з дитиною. Про свої підозри вони повідомили управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми ГУНП в Дніпропетровській області.

З’ясувалося, що півтора року тому вагітна жителька Кривого Рогу вирішила позбутися немовляти та передати її 38-річній киянці. Щоб уникнути проблем із законною реєстрацією дитини, вона використала для оформлення у пологовий будинок анкетні дані своєї спільниці.

З фальшивим документом вагітну доставили до пологового будинку, де 10 травня 2019 року вона народила дівчинку. Наступного дня жінка залишила медичний заклад та за домовленістю одразу передала немовля спільниці, прізвище якої  відповідно до підробленого документа мала дитина.

Поліцейські опитали десятки свідків, провели судово-біологічні експертизи та отримали докази незаконної передачі дитини.

В ході розслідування з’ясувалося, що рідна матір дівчинки  – взагалі громадянка Молдови, раніше судима в Україні за крадіжки, грабежі та зберігання наркотиків. На території нашої держави вона проживала без реєстрації. Крім дівчинки, має ще трьох дітей – 4-х, 10 та 19 років.

Обом фігуранткам оголосили про підозру. Жінкам інкримінують торгівлю людьми. Їм обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб.

За торгівлю дитиною підозрюваним загрожує від 8 до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Зараз дівчинку вилучили у псевдоматері та прилаштували до будинку дитини у м. Кропивницькому.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рішення невідкладного засідання Ради оборони міста Києва щодо забезпечення безпеки в столиці.       &...

"00:15 здійснено обстріл БПЛА «Шахед» Київського району м. Харків. Пошкоджені обʼєкти цивільної інфраструктури: ресторан, магазин, офісн...

Про це голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив у телеграм-каналі: "На початку ночі з літаків Ту-22М3, які вийшли на пускові рубежі н...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупан...

Про це голова Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомив у телеграм-каналі: "М. Миколаїв: Удень, 27 березня, близько 14:30 місто зазн...

X