Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Екснардеп Микитась пробуде два місяці у СІЗО, адвокати готують апеляцію

Колишній народний депутат і скандальний забудовник Максим Микитась проведе 2 місяці у СІЗО. Такий запобіжний захід ухвалив Шевченківський районний суд Києва під Новий рік.

Екскерівник «Укрбуду» має пробути  під вартою до 27 лютого, без можливості виходу під заставу. Суддя Наталія Аббасова оголосила, що рішення має бути виконане негайно, тож Максима Микитася повезли до СІЗО просто з зали суду.

Адвокати Микитася заявили, що оскаржуватимуть рішення суду. Сам він також незгодний із обраним йому запобіжним заходом.

«Суд без дослідження доказів, без дослідження матеріалів, з численними порушеннями виніс рішення. Такого ще суд не бачив. Це вигідно тим людям, які розграбували "Укрбуд", це вигідно тим, хто стоїть поряд із Татаровим і захищає Татарова», — сказав Микитась, повідомляє hromadske.

Прокурори обгрунтували необхідність арешту тим, що підозрюваний має змогу впливати на свідків та інших фігурантів справи.

Нагадаємо, Микитася підозрюють у замовленні викрадення людини — юриста Олега Мірошниченка — та вимаганні.

У МВС стверджують, що одного з юристів, який надавав послуги Микитасю, викрали в Києві 8 грудня 2020 року – з вулиці Княжий Затон. Четверо невідомих вивезли викраденого на його власному автомобілі до одного з гаражних кооперативів, через кілька годин їх затримали, а згодом заявили і про «безпосереднього замовника».

Слідчі МВС, які розслідують цей випадок, припускають, що замовником, імовірно, є Максим Микитась.

Зі свого боку, захист Микитася в суді вважає, що викрадення, а також переписка, найімовірніше, були ісценовані.

Більше того, адвокати Микитася стверджують, що провадження проти Микитася відкрили саме після того, як він став співпрацювати зі слідством і дав свідчення проти Олега Татарова. Захист Микитася вважає такі дії тиском на свідка і вбачає в цьому загрозу для безпеки свого підзахисного, пише «Радіо Свобода».

Про цей зв'язок між двома справами повідомляє і НАБУ: бюро визнає, що Микитась є викривачем у справі Татарова, який раніше обіймав одну з керівних посад в компанії «Укрбуд», та якого звинувачують у хабарництві у справі про нерухомість Нацгвардії.

Але на своїй сторінці у Фейсбуці МВС запевняє, що ці дві справи непов'язані між собою.

У разі доведення вини Микитасю загрожує до семи років позбавлення волі.

До того Микитась перебував під нічним домашнім арештом за підозрою в махінаціях із житлом для Нацгвардії, внаслідок чого було втрачено активи на загальну суму 81 млн 635 тис. 448 грн. Після угоди зі слідством він перебуває під охороною детективів.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Триває сімсот шістдесят четверта доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафік...

Рішення невідкладного засідання Ради оборони міста Києва щодо забезпечення безпеки в столиці.       &...

"00:15 здійснено обстріл БПЛА «Шахед» Київського району м. Харків. Пошкоджені обʼєкти цивільної інфраструктури: ресторан, магазин, офісн...

Про це голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив у телеграм-каналі: "На початку ночі з літаків Ту-22М3, які вийшли на пускові рубежі н...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупан...

X