Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Вбивство Шеремета: у Нацполіції заявили про отримання аудіозаписів у справі і слідчі дії на території Білорусі. ВІДЕО

Увага, на відео - аудіозаписи із нецензурними висловами

Національна поліція заявляє про отримання нової інформації про можливих замовників вбивства журналіста Павла Шеремета.

За даними пресслужби відомства, у грудні 2020 року слідство отримало за допомогою Служби зовнішньої розвідки України певну інформацію, що становить інтерес в розслідуванні підриву журналіста Павла Шеремета в 2016 році. Документи і аудіозаписи, останні з яких датовані 2012 роком, вже надійшли в розпорядження слідства і становлять інтерес з огляду на встановлення замовників злочину.

Зазначається, що на оприлюднених записах невстановлені особи обговорюють питання вбивства Шеремета.

Зокрема, обговорювався варіант отруєння з використанням токсичних речовин, а також підрив.

"Наразі слідство Нацполіції отримало дозвіл на проведення слідчих дій в одній з європейських країн. Крім того, особу-розпорядника інформації, що передається, запросили для проведення необхідних слідчих дій", - йдеться в повідомленні.

Також стало відомо, що слідчі дії пройдуть на території Білорусі в рамках справи про замовників вбивства журналіста Павла Шеремета.

Про це повідомляє інформагенство «Українські Новини», посилаючись на джерело в правоохоронних органах. З його слів, отримано дозвіл на проведення слідчих дій саме на території Білорусі, проте, які саме – наразі невідомо.

Тим часом видання «Українська правда» з посиланням на записи розмов глави Комітету держбезпеки Білорусі у 2008-2012 роках Вадима Зайцева, які вона отримала від білоруської опозиції «Білоруський народний трибунал» і на бельгійське видання EUobserver повідомляє, що ще у 2012 році секретні служби Білорусі за наказом Лукашенка обговорювали можливість підірвати вибухівкою журналіста Павла Шеремета, що було здійснено 4 роки потому.

На записі звучать слова Зайцева, записані прихованим пристроєм 11 квітня 2012 року під час інструктажу співробітників елітного контртерористичного підрозділу КДБ «Альфа» в офісі Зайцева в Мінську. У тому числі на записі обговорюється спосіб вбивства Павла Шеремета, який у той час жив і працював у Росії. Ставиться завдання його підірвати. І зробити це так, щоб вбивство це стало публічним сигналом.

Нагадаємо,  відомий журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року в центрі Києва в результаті вибуху автомобіля. Машина належала співзасновниці видання "Українська правда" Олені Притулі, але її в автомобілі не було.

За даними поліції, спрацював вибуховий пристрій.

Шеремет родом з Мінська, до 1997 року жив і працював у Білорусі, потім - в Росії. Останні п'ять років жив у Києві, співпрацював з "Українською правдою" і "Радио Вести".

Наразі у смерті Шеремета підозрюють 3 осіб - лікаря Юлію Кузьменко, музиканта Андрія Антоненка і військову медсестру Яну Дугар.

Усі затримані заперечують свою причетність до злочину.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Триває сімсот дев’яносто третя доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафіксо...

"За минулу добу обстрілів м. Харків не зафіксовано. ▪️ Артилерійських та мінометних ударів ворога зазнали близько 15 населених пункті...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби противник обстрілював Берислав, Білозерку...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій обла...

Розпочалася сімсот дев’яносто третя доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Протягом минулої доби ...

X