Перейти до основного вмісту

ВОЄННІ ЗЛОЧИНИ

Дитячий омбудсмен не отримував скарг щодо участі дітей у новорічному відеопривітанні Зеленського

Уповноважений президента з прав дитини Микола Кулеба заявляє, що ніхто не подавав скарг з приводу участі дітей-акторів у зйомках новорічного ролика президента Володимира Зеленського.

Про це він повідомив інформаційному агентству «Українські новини».

За його словами, для того, щоб проводити перевірку або розслідування якихось порушень, має бути звернення або скарга батьків, проте ніхто з них у зв'язку з цим не звертався.

"На цю мить жодної скарги від батьків не надходило. Якщо будуть - будемо розглядати ", - зазначив дитячий омбудсмен.

За його словами, за дітей поручилися батьки і такий порядок відповідає законодавству.

Кулеба дав зрозуміти, що закон не передбачає, що потрібно втручатися в ситуацію, якщо за дітей поручилися батьки і ніяких скарг від них немає.

Натомість в Офісі президента запевнили, що не співпрацювали з агентством LOT для пошуку дітей, які брали участь в новорічному привітанні Володимира Зеленського, а зйомки з дітьми тривали, в середньому, кілька годин з дотриманням всіх процедур, прописаних в українському законодавстві. Зокрема, були отримані письмові дозволи від батьків на зйомку дітей. Про це "КП в Україні" розповів радник голови Офісу Президента Михайло Подоляк.

Нагадаємо, в ЗМІ з'явилася інформація, що для зйомок у новорічному відеопривітанні президента Володимира Зеленського задіяли дітей, яких найняли через  так зване кастингове агентство "Лот". При цьому, за участь в ролику, кожен з малюків отримав по 500 гривень.

Оголошення про набір хлопчиків та дівчаток для зйомок було подано 25 грудня, в ньому було зазначено, що для "новорічної реклами" потрібні "дівчатка і хлопчики 5-8 років". Для батьків, які цікавилися пропозицією, відповідали, що зніматися буде привітання для Володимира Зеленського, а дітям треба буде "відіграти емоції".

Крім того, повідомляється, що зйомки тривали з 18:00 до 3:00 наступного дня, попри те, що чинним законодавством заборонено залучати неповнолітніх працівників до нічних робіт, якщо вечірня зміна хоча б частково припадає на час після 22.00.

"Вони це роблять, тому що їм сказали батьки, а для батьків зйомки - спосіб заробітку і розкручування дітей. І тому для них (і для дітей, і для батьків) - що реклама президента, що реклама йогурту - одне і те ж", - пишуть "Страсті" на своїй сторінці у Facebook.

Водночас співголова Громадської організації "Служба захисту прав дітей" Людмила Волинець в Facebook розкритикувала такий формат привітання президента. Крім того вона також вказала на те, що в Україні використання дітей в рекламних цілях заборонене.

У соцмережах, крім того, що розкритикували такий формат президента, також порівняли його з лідером СРСР Леонідом Брежнєвим, який так само зустрічав Новий рік з дітьми.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

“Від обміну до обміну”, “Третю весну росту без тата”, “Не мовчи – полон вбиває”… З такими гаслами сотні людей вийшли у Києві на мирну ак...

Бородянка – один з найбільш постраждалих населених пунктів на Київщині. Місцеві жителі розповідають, що на початку повномасштабного втор...

Пані Віторія стоїть на руїнах маминої хати у селі Мощун під Києвом і ледь не з сльозами на очах пригадує перші дні повномасштабної війни...

Жителі села Кухарі на Київщині, які майже з перших днів повномасштабної війни опинились в епіцентрі бойових дій, розповіли про пережиті ...

Посад-Покровське - один з найбільш постраждалих під час війни населених пунктів у Херсонській області. Колись красиве і квітуче село рос...

X